PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707421}
4,2 336  ocen
4,2 10 1 336
5,2 5 krytyków
Phantasm: Ravager
powrót do forum filmu Phantasm: Ravager

Ravager miał premierę początkiem października. Dajcie oceniać.

ocenił(a) film na 2
mim1312

"The Neighbor" Marcusa Dunstana w ogóle nie ma w bazie. Krew mnie zalewa.

MyNameIsDeath

Co jest qr.w z tą 5 cz. ? znalazłem ale napisów pl brak, masz jakieś namiary a może wiesz kiedy pojawi się z napisami lub też z lektorem.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
Ricky79

To nie jest film, na który czeka wielu polskich widzów, więc nie sądzę, by pl wersja językowa się prędko pojawiła. Inna sprawa, że film wyszedł przebeznadziejnie.

MyNameIsDeath

Mówisz że ta 5 cz. to porażka? dzięki za odp.

ocenił(a) film na 2
Ricky79

Tak, to właśnie mówię.

ocenił(a) film na 6
MyNameIsDeath

Trzeba na spokojnie ze zrozumieniem obejrzec a nie dla super akcji, nie jest to Phantasm idealny, nie taki jakiego się można było spodziewać ale nie jest też zły.
Efekty są tandetne, zbyt mało Angusa ale da się ogladać, dobrze zobaczyć ich zapewne poraz ostatni.

ocenił(a) film na 2
AlbertWesker

Przez Ciebie przemawia wyrozumiałość - zapewne jesteś fanem serii. Ale nawet przez sympatię dla serii nie da się ocenić pozytywnie złego filmu. Dla mnie porażka to np. "Jason Goes to Hell", a uwielbiam "Piątki". "Ravager" jest jeszcze gorszy.

ocenił(a) film na 6
MyNameIsDeath

Jason Goes to Hell był faktycznie zły, to przyznaje, cały wątek tego przemieszczania się duszy Jasona z ciała do ciała to jakiś tandetny był, na plus tylko zapowiedź Freddy Vs Jason i księga z Evil Dead.

Super dobry nie był równiez Freddy is Dead, mimo że kocham serię, no nie da się usprawiedliwić takiego czegoś.

I w sumie do takich gorszych części jak te wyżej wspomniane można zaliczyć Ravager, nie był totalnie zły ale równiez dobry, efekty na poziomie przedszkolaka (nie oszukujmy się, w tych czasach nawet ja bym zrobił lepiej to wszystko... nie mówiąc o tym że w poprzednich częściach wyglądały lepiej), zaznaczyć trzeba też fakt że Oblivion tez nie był wybitny.

ocenił(a) film na 2
AlbertWesker

Nie widziałem innych odsłon Phantasm poza pierwszą. W porównaniu z jedynką Ravager to dno. Bez porównania z nią - nadal. Jak piszesz, leżą efekty. Kuleje narracja, ciężko w ogóle doszukać się pozytywów

ocenił(a) film na 6
MyNameIsDeath

To czas najwyższy nadrobić, zwłaszcza że dwójka jest najlepszą częścią serii.

A co do Ravager to juz raczej kwestia gustów, dla mnie nie był wybitny ale nie był jakimś totalnym syfem, raczej na sto procent podobał mnie się bardziej niz Jason Goes to Hell.

ocenił(a) film na 2
AlbertWesker

Kiedyś na pewno. Na razie nadrabiam tegoroczne horrory, bo zbliża się koniec roku i czas na blogowe podsumowania.

(hisnameisdeath wordpress com)

ocenił(a) film na 2
mim1312

Odblokowali.