PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677880}

Piąta władza

The Fifth Estate
2013
6,2 19 tys. ocen
6,2 10 1 19330
5,2 21 krytyków
Piąta władza
powrót do forum filmu Piąta władza

Jestem bardzo ciekawy filmu! Nie mogę się wręcz doczekać premiery. Trochę mam mieszane
odczucia co do tego czy wszystkie dokumenty powinny być upublicznione, jak np raporty
wojskowe. Są pełne szyfrów i zrozumiałych tylko dla wtajemniczonych danych. Mam nadzieję, że
dzięki filmowi dostanę odpowiedzi na moje pytania.

luki_ster

Mnie w ogóle te informacje jakoś ominęły... :(

luki_ster

Temat jest mocno skomplikowany, że sam film na pewno nie wyjaśni tego dokładnie. Mimo wszystko dobrze obejrzeć film, w którym wszystko od początku do końca będzie opowiedziane.

vasil87

lusiencja, no co Ty przecież to był powiedziałbym skandal stulecia! Zbrodnie wojenne, tajne depesze, raporty, ciemne instresy korporacji i rządów, gdyby nie WikiLeaks te tematy nigdy nie ujrzałyby światła dziennego. Nic dziwnego, że Assangowi publicznie życzono śmierci. Mnie też bardzo interesuje cały konflikt między Assangem a Bergiem, który obecnie się toczy.

Pawko85

Nawet jeżeli wydaje nam się że chcielibyśmy wiedzieć wszystko i o wszystkich, to czasami chyba jednak wychodzi nam a dobre niewiedza. Mówi się z im mnie wiesz tym lepiej śpisz, ale po sobie widzę że pokusa jest nie do przezwyciężenia, taka już nasza ludzka natura :D

kosti_2

O tak, masz rację. Czasami jak drążymy temat i zaczynają otwierać się nam oczy na pewne fakty, wcale może się nam to nie spodobać. ;) Ale i tak uważam, że lepiej wiedzieć niż nie. Szczególnie jeśli w grę wchodzą sprawy tak wysokiej rangi.

adriennee

To jest już kwestia tego czy ktoś umie sobie poradzić z pewnymi faktami, niektórzy przy dostępie do takich informacji popadliby w paranoje :)

Pawko85

Słyszałeś co dziś upublicznili Anonymous?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Anonymous-ujawnia-ponad-500-dokumentow-z -polskiej-ambasady-na-Bialorusi,wid,16081449,wiadomosc.html
Swoją głupotą tylko zaszkodzili obywatelom Białorusi. Zdajecie sobie sprawę jakie represje czekają osoby starające sie o wizę do Polski?

luki_ster

Nie wiem czy film nam odpowia na nie, pewnie zostanie niedosyt, bo to sprawa bardzo dyskusyjna a w filmei nie da się przerdstawić wszystkich racji.