Rzygać już mi się chce jak oglądam kolejny film o grupie nastolatków przebywających w lesie, w górach lub w innym "odosobnionym" miejscu, po czym w bezsensowny sposób są po kolei zabijani na różne sposoby. Nie zrozumcie mnie źle, ja bardzo lubię horrory, ale czy nie można wysilić się choć na cień oryginalności?? W każdym razie odradzam ten film każdemu.
"Rzygać już mi się chce jak oglądam kolejny film o grupie nastolatków(...)"
To na ch*ja oglądasz, PYTAM SIE ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!
Tak jak napisałem, miałem nadzieję, że twórcy tego "dzieła" wysilą się chociaż na trochę oryginalności. Albo że klimat będzie podobny jak w oryginale, ale nic z tego. Poza tym jak nie obejrzę filmu to skąd mam wiedzieć, że jest ch*jowy??
"Rzygać już mi się chce jak oglądam kolejny film o grupie nastolatków(...)"
To samo jest w oryginalnej serii i w większosći horrorów wszelkiej maści, nie udawaj że nie wiesz. Zabrałeś sie za ten film, i teraz przypieprzasz sie do tego że sa nastolatki. Jakbys od początku nie wiedziaał... Tylko po co sie zabierasz za to skoro masz rzygac? Jak mnie to wkur*ia... ;/
Jewelz, cały czas agresywnie atakujesz ludzi chcących jedynie wyrazić swą
opinię. Opinia krytyczna, chwaląca, szydząca ZAWSZE jest OPINIĄ. Sądząc po
tym ile czasu spędzasz w dziale tego filmu dochodzę do wniosku, że jesteś
wielkim fanem owej serii i naprawdę dziwię się tobie panie fanie, iż ciągle
bronisz tego -> http://www.filmweb.pl/f297047/Piątek+13-go,2009 "obrazka".
Broniąc tą produkcję przyczyniasz się do tego, że stajesz się osobą
popierającą tych, którzy chcą zarobić krocie przy jak najmniejszym wysiłku.
Piątek 13-go (2009) to najdoskonalszy przykład cwaniactwa i pasożytowania
na sławnym tytule. Owi producenci nie chcieli oddać hołdu temu tytułowi,
jego twórcom i przypomnieć innym legendę. Oni chcieli się nachapać za NIC.
Chcesz pan przykładu? Niech nim będzie news o następnej części tworzonej
przez tych samych cwaniaków...
...a według mnie Jewelz ma całkowitą rację - krótko i dosadnie :). Zrozumiałe jest, że film może się podobać lub nie... ale nie zrozumiałe jest, że ktoś kto kiedyś obejrzał jakikolwiek epizod z serii Piątku 13, po obejrzeniu remake'u 2009, nagle jest wielce zaskoczony - jaki to płytki przekaz niesie ze sobą ten film, jaki to on nie jest nudny, bezmyślny i idiotyczny :D
yeroc - pytanie: na jaki film który trafia do kin idziesz za darmo?
Każdy film ma zarabiać i napychać kieszenie "cffaniakom" którzy go stworzyli. ;] Tak więc niektórzy tworzą je od zera, a inni "odnawiają starocie" - co w tym złego? To że jakiś film odniósł sukces w latach 80ych, oznacza iż w 2010 nie możemy się spodziewać nowej odsłony? - halo nikt tu nie żyje wiecznie :) a młode pokolenie raczej nie chętnie sięgnie po horror z lat 80, w dobie dzisiejszej techniki filmowej.
yeroc - a w ktorym momencie powiedziałem że ten film mi się podoba?
Nowy 'Piątek trzynastego' uważam za całkowitą profanację i nie oceniam więcej niż 2/10, wcale nie bronie tego filmu, choć tak może to wyglądać, i faktycznie jestem wielkim fanem oryginalnej serii, choć być może nie jest ona najwyższych lotów.
Atakuje jedynie bezmyślne, kretyńskie pseudo-opinie takie jak ta na samej górze. Chłopie, przypatrz się na zdrowy rozum- koleś pisze że rzyga jak ogląda film z nastolatkami, ale zaraz potem mowi że bardzo lubi horrory (w ktorych zazwyczaj bohaterami są nastolatkowie).
To ja sie pytam, po co szedl do kina, i niech nie pieprzy ze nie wiedział o czym jest 'Piątek 13-go"... No chyba, ze lubi rzygac..
Widzisz teraz? Nie bronię filmu ale niemiłosiernie wkurzają mnie tego typu bezmyslne konentarze. Stad agresja ;-) pozdro.
myślę że autorowi chodziło o to, że dany horror, nawet jeżeli z nastolatkami, może być mniej lub bardziej typowy i banalny.
przynajmniej ja tak to odbieram, bo np. piątek 13-go nie podobał mi się, ale Teksańska masakra piłą mechaniczną tak, mimo że i w jednym i w drugim mamy grupę młodych ludzi którzy są sami na jakimś odludziu, miejscowi nie chcą im pomóc, a zamaskowany koleś ze zdeformowaną twarzą goni ich z jakims narzędziem zbrodni. bardziej typowego pomysłu na horror chyba nie ma. niby i tu, i tu to samo, ale wydaje mi sie że chodzi o historię, o ile można mówić o jakiejkolwiek historii w filmie tego typu - ale jednak jakąś treść on zawiera, a jeśli tą treścią są głównie cycki, to ja za taki horror dziękuję.
odniosłam wrażenie że twórcy piątku 13-go bardzo się starali żeby horror spodobał się młodzieży, ale wg mnie zadowolony z niego moglby być chyba tylko napalony 15-letni chłopaczek