PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Bardzo mi sie podoba. Ładne panie z cyckami, świetne sceny morderstw, no i oczywiście Jason :)
Moim zdaniem to świetny reboot. Polecam!

Corleone_94

dlaczego każdy myli ten film z remakiem???

ocenił(a) film na 9
Corleone_94

przeciez napisal reboot a nie remake a to co innego ...ajjj

PONCZO

Żałosne, ale dla większości dzisiejszych widzów liczą się właśnie:

- "Ładne panie z cyckami,"
- "świetne sceny morderstw,"
- "no i oczywiście Jason."

Czego doskonałym przykładem jest założyciel tematu. To jest przepis na "świetny reboot 9/10". Nie do uwierzenia? owszem, myślałem że w horrorze bardziej liczy się klimat, aktorzy, muza itp.. ale jak widać jestem w bęłdzie...

Jewelz

oczywiście klimat, aktorzy i muzyka też była świetna... ale czy muszę wszystko wymieniać??

ocenił(a) film na 6
Corleone_94

"Ładne panie z cyckami"

Hahah ;>

Corleone_94

Pomijasz rzeczy najważniejsze, a wymieniasz nieistotne i stąd wrażenie że cycki i sceny morderstw są dla Ciebie najważniejsze...

Poza tym ośmielę się z Tobą nie zgodzić:

- aktorzy: drewniani i kompletnie nie wczuwający się w role, wzięci z łapanki żeby tylko służyć jako mięso armatnie, uważam że w każdym poprzednim parcie aktorzy wykazali się większą inwencją.

- muzyka: spartaczona, chociaż nie całkowicie. Kompletnie niewykorzystanie motywu przewodniego serii, chociaż jest w paru momentach. No i sam 'main theme' jest niezły.

- klimat: tu nawet nie jest tak źle, ma lepszy klimat niż ostatnie party 'Piątku' ale nie dotasta do pięt pierwszym 4 częściom. Aczkolwiek czuć momentami ducha serii.

- sceny morderstw: beznadziejne, sztampowe, mało krwiste, jedyna dobra to powieszenie laski nad ogniskiem :)

- cycki: nie jestem znawcą ale z tymi jest OK;) Nie jest tego tak dużo jak niektórzy mówią (ale wystarczająco:). Ale to chyba nie jest najważniejsze w horrorze...

- Jason: jedyne co mi sie naprawde podobało. Bardzo dobra i odświeżona postać mordercy, w konwencji pierwszych 4 partów.

Tak więc, nie wiem co masz na myśli mówiąc że w. wymienione elementy są świetne... możesz to uzasadnić? pozdrawiam

Jewelz

poprotu podobały mi się.

Corleone_94

Wyczerpująca wypowiedź na poziomie.

Chcesz pooglądać cycki wejdź tu:

http://www.tube8.com/

Chcesz podziwiać dobre sceny morderstw zapraszam tutaj:

http://www.encyclopediadramatica.com/Offended

Wyrypiste stronki. Polecam, zwłaszcza Tobie. Pozrawiam.

Jewelz

O co ci chodzi?? Coś sie mnie tak przyczepił??
A jeśli chodzi o te linki co mi przysłałeś to nie mam ukończonych 18 lat.

Corleone_94

Jesteś rocznik '90 i nie masz 18 lat? To może poruszasz się w czasie?

;-)

Jewelz

jaki rocznik 90??? ;) 1994 - rok mojego przyjścia na świat ;)

Corleone_94

aaaa to malutki jeszcze jesteś, nic dziwnego że ten film Ci się podobał, wszystko jasne...

Masz w nicku cyfre 90 co mogłoby sugerować że jesteś z 1990, no ale jak widać pomyliłem sie;-) Najmocniej przepraszam.

Jewelz

:D

Jewelz

może znasz tytuł piosenki ze zwiastuna co leci na początku ??? :p

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Jewelz - ciekawy jestem ile też mam lat - będę go bronic nie dlatego, że tez jestem '94 ale dlatego że gadasz głupoty, najpierw mówisz, że sceny morderstw nie są takie ważne a potem, że za mało krwiste - najbardziej puste osoby oglądające horrory oceniają go po ilości krwi.
ma chłopak prawo powiedzieć to co szczególnie mu się podobało i nikt mu tego nie zabroni

wokkie

Oczywiście że nikt nie zabroni, niech pisze, ale to on ocenia po cyckach i scenach morderstw, nie ja, chłopcze.

Oczywiście że sceny morderstw nie są ważne, ale o ich mało-krwistości wspomniałem dlatego, że omawiałem każdy aspekt jaki 'emil94' uważal za rewelacyjny (jakbyś tego nie zauważył). Ja nie uważam że sceny morderstw w tym filmie są świetne dlatego o tym wspomniałem, a tak w ogóle to wiadomo że jest wiele ważniejszych rzeczy w horrorze.

Wszytsko jasne?

ocenił(a) film na 10
Jewelz

'''chłopcze'' - kolejny co miał trudne dzieciństwo chyba

wokkie

właśnie, CHYBA.

ocenił(a) film na 9
Jewelz

ku**wa znow widze na pierdoly sobie napinacie jak nic. sceny byly spoko ale "za mało miały miąższu" tak bym to ujął. nie chodzi koniecznie o krew, ale np. wiecej detali ew. mocniejsze sceny [takei przeciez byly w oryginalach z '80 to czemu nie tu. Texanska początek wer. uncut jest calkiem niezla pod tym wzgledem, za to killer cut piatku który mam. ot kilka scen dorzuconych, najlepiej zginal wlasciciel domku i wylem wnieboglosy jak zobaczylem zmieniona scenkę;]] enyłej. na dobra sprawe niie powinienes ogladac takich filmow [lol] bez 18ki ale co tam. nowy F13 jest dobry, zabraklo szlifu.

PS. "ładne panie z cyckami" - a są też ładne panie BEZ cycek?!?!;];] ;p

ocenił(a) film na 9
PONCZO

PS ładne panie [...] bez CYCKÓW - jebłem się;];]