PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43349
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Golizna:)

ocenił(a) film na 8

Czemu to zawsze kobiety musza sie rozbierac w seriach Piatku 13 tego?Prawie kazda czesc przedstawia gole cycki a nawet wiecej:)To nie fair!:)))

ocenił(a) film na 6
Isabelle27

a dużo jest scen rozbieranych bo wiem że w Halloween 2007 trochę ich było ?? :-)

danny_ocean

o właśnie dobre pytanie:P

ocenił(a) film na 8
Jewelz

Sa sa:)W kazdej serii cos sie znajdzie ciekawego haha:))A Halloween nie wiedzialam,ze owe sceny tez wstepuja,ale dlatego,ze nie ogladalam:)Moze jedynie pierwsza czesc,kiedys.Zmierzam zrobic sobie z chlopakiem maraton wkrotce:)Pozdrawiam!!!

Isabelle27

Śmiem stwierdzić iż dlatego, że akcja Piątków dzieje się przeważnie latem, gdy jest ciepło, a że są wakacje to się rozbierają, aby się opalać lub pływać albo bzykać się ze swoim facetem.

Serio interesuje Cię czemu zawsze panienki się rozbierają czy po prostu dlaczego nie robią tego faceci?

ocenił(a) film na 8
Before

Mysle ,ze nawet gdyby byla zima za oknami,zamiec sniezna,mroz napewno nie powstrzymalo by to realizatorow od scen rozbieranych.Przeciez zawsze w poblizu jest cieplutki domek gdzie przy kominku np mozna sie ogrzac:)A czy Ty zima tego nie robisz:]to akurat nie jest dobry argument.Wiem czemu sie rozbieraja:)Na kobiety zawsze byl popyt i bedzie.Chcialam jedynie poczytac co kto ma do powiedzenia:)Pozdrawiam

Isabelle27

A kto zimą przyjeżdża do domków letniskowych?

ocenił(a) film na 8
Before

Malo to jest ludzi na swiecie co ma domy nad jeziorem?Wybacz,ale nie wpadajmy w szczegoly.Tutaj chodzi o cos innego niz dodatkowe detale:)

Isabelle27

jakie byly np te sceny?co na nich było?

Isabelle27

Ale chodzi o ludzi na świecie czy o tych z Crystal Lake? Domyślam się o co biega, dlatego zapytałem czy chodzi o to, ze robią to kobiety czy dlaczego nie robią tego faceci, no i chyba teraz mogę odpowiedzieć na serio...

Horror jakby nie patrzeć powinien być "mocniejszym" filmem; tendencja slashera (szczególnie nowego) to pokazywanie krwi, okrutnych scen gore, nagości, pięknych nastolatków kontrastujących z niezbyt urodziwym kawalerem (jeden pies czy Jasonem, Tommym, Freddym czy innym). Chodzi o to, że mają łamać to co zakazane czy niepoprawne (zbyt mocno powiedziane, ale nie umiem inaczej się wysłowić). Chodzi o to, że facet to co innego niż kobieta bez koszuli - przykład plaża i różnica w stroju kąpielowym. Lub przyznajmy po prostu, że to film dla gimnazjalistów, których kręcą rozbierane sceny.

ocenił(a) film na 8
Isabelle27

Ogólnie to tak - "Piątek 13-ego" bez golizny, to tak jak sam Jason bez maski i miecza. Po prostu inaczej być nie może ;)

ocenił(a) film na 6
Isabelle27

piodzi86 i Tibn nie przesadzajcie zejdzcie z dziewczyny. :-)

ocenił(a) film na 8
danny_ocean

no widzisz Danny wszedzie sie znjada nieobyte dzieciaki:)Zeby tyle zlosliwosci bylo w chlopakach to dopiero heca haha:)))Myslalam ,ze dziewczyny sa w tym najlepsze:)

ocenił(a) film na 5
Isabelle27

Kłania się "Krzyk":
"Nie znacie zasad!
Są pewne zasady, które należy przestrzegać, by przeżyć w horrorze.
Zasada pierwsza: Nie wolno uprawiać seksu…
Pod żadnym pozorem, to pewna śmierć."

Isabelle27

Widocznie nie oglądałaś Piątku 13 bo widziałabyś że Jason miał trudne dzieciństwo i bardzo ubolewał że z powodu swojego wyglądu nie może obcować z kobietami. Golizna ma tutaj podkreślić jeden z motywów prześladowczych Jasona przez które cierpiał i stał się tym kim się stał. Być może odrobinę jej za dużo ale jednak jest ona uzasadniona.

bobekps2

bobekps2 - no, wreszcie coś rozsądnego :). Tymczasem czekam na film, premiera w Polsce już za 4 dni<yeh>!! ;D

ocenił(a) film na 8
Jewelz

Bobekps2 dla Twojej informacji ogladalam wszystkie czesci Piatkow,i na to bym nawet nie wpadla.Blyskotliwy jestes,ale jednak co do Twojej teorii hmm nie jestem tego taka pewna;]Nawet,,normalni''maja problemy z obcowaniem a co tu dopiero biednego Jasona w to angazowac.Blee

Isabelle27

"Nawet,,normalni''maja problemy z obcowaniem a co tu dopiero biednego Jasona w to angazowac"

ja nie mam, a wśród znajomych wyjątkiem chyba nie jestem ;P

Isabelle27

Jedno trzeba przyznać; ironiczne zasady z krzyku sprawdzają się w horrorach.

ocenił(a) film na 5
Before

Bo one wcale nie są takie ironiczne,tylko doskonale podsumowujące motywy z horrorów,które zostały wykorzystywane setki(tysiące) razy,a my-widzowie i fani-i tak się na nie łapiemy.Dlatego tak bardzo horror zyskuje,jeśli ktoś przełamuje te reguły...