PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Nie rozumiem jednej kwestii: dlaczego Jason nie zabił siostry tamtego chłopaka tylko więził ją w swojej kryjówce? Przecież on nikomu nie okazywał litości, czym więc ta dziewczyna się wyróżniła?

ocenił(a) film na 9
karolaleina

Była podobna do matki Jasona.
Jason okazywał litość ale tylko dzieciom (wykorzystali to przeciwko niemu w cz.6 Jason żyje) i zwierzętom (na pewno psom).

ocenił(a) film na 6
Kamtaro1994

co do psa się nie zgodze bo do końca nie wiadomo czy został on wypchnięty przez okno czy poprostu sam wyskoczył,chociaż wątpie aby jakiś pies celowo wbiegł w szybę:)

ocenił(a) film na 9
sasunia

Może ten pies nie zauważył tej szyby (taki żarcik)
Ale w cz.2 mały piesek podszedł do niego i na końcu ten sam pies się pojawia to znaczy że go nie zabił.

ocenił(a) film na 6
Kamtaro1994

czyli dopry z niego chopak...

ocenił(a) film na 4
karolaleina

Do tego miała medalik matki

ocenił(a) film na 10
dzidmail

Jej chłopak na początku jak oglądali chatę Jasona powiedział że ta gościówa z tego medaliku jest podobna do niej.

karolaleina

thx za spoiler , juz teraz bede wiedzial ze nie zabil siostry s... .

ocenił(a) film na 5
mc_aural

Nikt nie kazał ci tego czytać. Trzeba było najpierwobejrzeć, a później czytać.
Co do filmu to żałuję, że go wypożyczyłam, bo gdybym chciałą cos w stylu Night on Elm street to wzięłabym cube, albo dom woskowych ciał. O moim wyborze zadecydował Jared Padalecki, ale nawet on nie jest w stanie wynagrodzić mi zmarnowowaniej półtorej godziny. Kiedy mogłam sobie obejrzeć nowe odcinki supernatural( również z Jaredem)