PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Kolejny bezpłciowy remake o grupce amerykańskich, nastoletnich idiotów (tym razem mamy nawet dwie takowe), którzy wyruszają na zadupie cywilizacji, by pić, jarać trawę i się rżnąć, tyle, że nie przewidzieli, że ktoś będzie rżnął ich (w dosłownym sensie), paćkając ich bebechami przyrodę...

Może przebolałbym nawet tą głupią feerię krzyków i idiotyzmów, gdyby film skręcony był chociaż z polotem i uderzał dosłownością krwawych scen. Takowych tu nawet nie ma, bo kiedy widz oczekuje, że poleje się więcej krwi mamy montażowe cięcie i „bezpieczne” ujęcie, które zbyt wiele nie pokazuje. Ja podziękuję. Jeśli już mam oglądać sieczkę, to wybiorę tą kręconą przez Francuzów. Klimatu z kolei poszukam w starych horrorach amerykańskich…

Moja ocena - 1/10

ocenił(a) film na 9
Grifter

generalnie film krecony jest wg. standardow slasherow wiec nie pisz ze schematyczny - przeciez mozna sie tego domyslic przed seansem. na pewno na 1/10 nie zasluguje, jesli juz chcesz postawic taka ocene meczac sie jak pies przy ogladaniu polecam INCUBUS / Noc zywych trupow 3d [to bije na glowe F13] ;] pozdrawiam