PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297047}

Piątek 13-go

Friday the 13th
2009
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 43348
3,7 23 krytyków
Piątek 13-go
powrót do forum filmu Piątek 13-go

Trochę to dziwne

ocenił(a) film na 5

że na plakacie mamy przedstawionego Jasona. Skoro to remake 1 filmu "Friday the 13th" to powinna być na plakacie matka Jasona, bo to ona zabijała w 1 części. Jason został pokazany w ostatnich minutach filmu przez parę sekund i to jako dzieciak i jeszcze bez maski.

hanox

Dziwne? Oj, od razu widać że nie jeteś w temacie. Od dawna przecież wiadomo, że film ma być remakiem pierwszych 3 czy 4 części z cyklu, a nie samej 'jedynki'. Natomiast mordercą ma być Jason (widać to na każdym zdjęciu, trailerze czy plakacie - dlatego dziwię się, że tego wcześniej nie zauważyłeś) i chwała twórcom za to. Pozdrawiam ;-)

ocenił(a) film na 9
hanox

to czasem nie była prowokacja?
A z resztą, ja bym wolał by zrobili po kolei remaki, i takie jakie były oryginały, tylko że zrobione nowszą techniką.
Wolałbym zobaczyć Pamele jako morderce, mimo iz lubie jasona.

Jacob_Voorhees

"to czasem nie była prowokacja?"

hehe ;)

Wiesz, myślę że remake z Pamelą jako morderczynią okazał by się klapą. Powiedz szczerze: wyobrażasz sobie dzisiaj "Piątek 13-go" bez Jasona? Bo ja nie. Obecnie jest tak że ten tytuł kojarzony jest w 99 % z Jasonem, wyobraź sobie wieć zdziwienie widzów którzy np. nie oglądali pierwszej części albo jej nie pamiętają. Wszyscy spodzieają się Jasona a tu nagle jakas babcia wyskakuje ... ;-) Mnóstwo osób rozczarowałoby się i film najprawdeododobniej okazałby się klapą.

Dobrze jednak, że w filmie pojawi się postać Pameli ale to nie ona bedzie głównym zabójcą. Pozdro ;-)

hanox

Mnie najbardziej dziwi, a zarazem rozczarowuje , że trzeba tak długo czekać na polską premierę tego remake'u...

ocenił(a) film na 7
hanox

Moim zdaniem dobrze ze Jason gra ta glowna role bo jak juz ktos napisal
wyzej jak by grala Pamela Voorhees to film niebyl by straszny bo nikt by
sie juz nie przestraszym starej Baby z nozem.Orginalny Friday the 13 ma
zajebisty klimat i w tamtych czsach straszyl ale teraz juz nietak jak
kiedys.A tak po zatym zadne nowe horrory niemaja klimatu i to odruzniaja
je od starych moim zdaniem najlepszych produkcji.