Latanie, zabijanie, glupie zakonczenie, zero plety, fabuly. Co to wogole jest? Daje 3.
Juz nie wspomne o grze aktorskiej...
(uwaga mozliwy spoiler] :
Nikt by nie stal spokojnie gdyby mu brata zabijali.! haha.
oczywiscie potwor przezyl i glowni bohaterowie. a jak.
Nie polecam isc do kina, chyba ze chce si ektos posmiac :) najglupszy amerykanski horror. szkoda kasy.
Jezeli juz to "ogladalas" (patrz nick).;/
Po co od razu takie nerwy?
Nie nie ogladalam dlatego nie oceniam poprzednich.
Ocenilam ta i aby ocenic fabule, wykonanie filmu nie musze ogladac poprzednich. Film mi sie nie podobal,moim zdaniem byl bez sensu. Jest milion podobnych filmow nic szczegolnego. Byc moze poprzednie czesci byly lepsze.
Mam prawo do opinii jak kazdy. Wiec wrzuc na luz.;/
Jakie nerwy??? :D przecież ja się nie denerwuje! A jeśli chodzi o ten film to mi się bardzo podobał. To ty nie wiesz że wszystkie części Piątku trzynastego to klasyka gatunku???? Obejrzyj poprzednie części i dopiro wtedy oceniaj.
Napisałaś "Nie polecam isc do kina, chyba ze chce si ektos posmiac". i tak nikt cię nie posłucha bo prawie każdy jest wielkim fanem tych filmów i napewno pójdą do kina.
ja się oczywiście nie denerwuje ;) tylko pisze prawde. Jeśli ten film ci się nie spodobał to twoja sprawa. Każdy ma inny gust
Racja, to juz zalezy jaki kto ma gust. Mi sie osobiscie nie podobal. Obejrze poprzednie czesci z ciekawosci, ale ta dla mnie byla kiepska. I koniec tematu :).
sram_na_filweb - milego smiania sie;) na zdrowie!
Wszystkie Piątki 13-go to klasyki gatunku? Hahaha pierwsze słyszę;) Pierwsza część z 1980r. to się zgodzę, ale wszystkie następne 9 części? Lekka przesada:) Starsze części miały pewien klimat i czasem można się było przestraszyć. Natomiast ta część, która niby miała być remakiem pierwszej części klimatu pierwszych części nie ma za grosz i żadnym klasykiem gatunku nie zostanie...na szczęście:) To chyba mógłby być przykład jak nie należy robić horrorów, ale skoro w USA zarobił ponad 60mln $ to jednak takie gnioty będą powstawać nadal. Filmu oczywiście nie polecam:)
To jest kolejny amerykański film w stylu `atak zmutowanych grzechotników na stany zjednoczone 7` chyba wszyscy wiedzą o co mi chodzi...
odrazu mowie ze widzialem wszystkie filmy z Jasonem lecz ta czesc nie powala ale da sie obejrzec tak jak te stare wersje do 6 czesci. W tej najnowszej produkchi widac ze Jason nauczyl sie biegac i gonic swoje ofiary. Film dzieki temu jzu nie byl taki bez mozgi jak wczesniej ze Jason nagle pojawial sie w jakims miejscu co w czasie bylo by to niemozliwe :D Tak ogolnie film dobrze nakrecony ale jednak nie mial tego czegos co stare wersje. 5/10
"Latanie, zabijanie, glupie zakonczenie, zero plety, fabuly" właśnie opisałeś gatunek, jakim jest slasher, tak więc czego się spodziewałaś? :)
jako "fan" Jasona lubię latanie, zabijanie itd. i jak szukam filmu z puentą ( bo rozumiem, że "pleta" to miała być właśnie puenta)i z fabułą to oglądam zupełnie inne kino. co, mieli raptem w 12 części przygód Jasona zacząć zagłębiać się w psychikę jego, i jego ofiar, po czym uraczyć nas zakończeniem z głębokim przekazem?
Swoją drogą ciekawe jakby wyglądały wizje znanych reżyserów na temat Jasona.
szkoda, że Federico Fellini nie zdążył nakręcić "Ginger i Jason" :)
ale może chociaż Luc Besson nakręci wzruszający dramat "Jason zawodowiec"
:):):)
" "Latanie, zabijanie, glupie zakonczenie, zero plety, fabuly" właśnie opisałeś gatunek, jakim jest slasher, tak więc czego się spodziewałaś? :)"
Bardzo dobrze jej to napisałeś!!! ;)
oj ale z was dzentelmeni :D przeciez napisala ze nie widziala wczesniej zadnej czesci piatku 13-go. Domyslam sie tez ze tez nie jest fanka horrorow wiec chlopcy troche zrozumienia dla dziewczyny :)ale to z pleta hehe zabawnie brzmi :P Sczerze mowiac to piatek 13-go to jest nic w porownaniu do koszmaru z ulicy wiazow co tez robia remake :) az sie doczkac nie moge ale poki co czeka nas jeszcze halloween 2.
wlasnie starszny gniot.Ja podczas ogladania tego filmu z bratem nie wiedzielismy czy smiac sie czy plakac nad glupota tego filmu...a juz zakonczenie w ogole to jakas pomylka;)
Klasyka?Ludzie nie kazdemu sie musi klasyka podobac.Koszmar z ulicy wiazow to tez klasyka ale co z tego?Sami swoi tez mozna powiedziec ze to kultowy film ale mi np osobiscie sie tylko 1 cz. podoba;p
wracajac do tego filmu to poczatek fajny reszta to wielki minus i nudy.Nie mowiac juz ze zawsze w tych hororach jak mlodzi jada do lasu to musi byc seks...bez sensu...
no jasne ze sie nie musi kazdemu podobac ale nei da sie zaprzeczyc ze to klasyka gatunku. Sex, cycki, dzieciaki to podstawa w tym gatunku :D jak dla mnie to jzu sie przejadlo wiec wole jakies bardziej ambitne dziela :) ale na wzglad na stare czasy poszedlem na to do kina.
Ogólnie film nie był by najgorszy gdyby nie to,
że co to za film gdzie jeden psychopata zabija wszystkich bez żadnego
problemu ? Żadnego napięcia nic, no może raz przez parę sekund. Jak dla
mnie nie za fajny, nie polecam 3/10 Też nie oglądałam poprzednich
części, ale ta część byłą porażką ;p