PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34620}

Piątek trzynastego II

Friday the 13th Part 2
1981
6,5 14 tys. ocen
6,5 10 1 13505
5,6 17 krytyków
Piątek trzynastego II
powrót do forum filmu Piątek trzynastego II

Po wielu latach "Piątek, trzynastego" znowu będzie w telewizji. Szkoda, że zaczęli nadawanie od części drugiej, ale dobre i tyle. Za dwa tygodnie mają nadać część III, chyba o 23:45. Mam nadzieję, że puszczą wszystkie, z przyjemnością znów popatrzę na tą rzeź. I warto nagrywać, bo powtórek może nie być.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

Faktycznie, powinni zacząć od jedynki, ale nie ma co narzekać :) W telewizji ciągle puszczają nic nie warte remake kultowych horrorów, a pierwowzorów nikt nie pamięta.

ocenił(a) film na 9
robsonkrynicki

Pierwszy "Piątek, trzynastego" został już dokładnie przemielony przez Ale Kino!. Fajnie, że Puls puszcza sequel(e?).

ocenił(a) film na 6
MyNameIsDeath

No narazie wiem, że trójka będzie za dwa tygodnie. Co do innych to nie wiem. Ale możliwe, że puszczą tylko do III, a jak nie to do VIII, bo IX zawsze pomijają z reguły. A jedynka często na TCM była.

ocenił(a) film na 5
Goro_Gondo

TCM mogłoby też puścić całą serię,chętnie bym obejrzała :)

ocenił(a) film na 6
gwenny16

TCM czasem jedynkę emitował.

ocenił(a) film na 5
Goro_Gondo

Dzięki temu właśnie ją obejrzałam :)

ocenił(a) film na 6
robsonkrynicki

No, na TVN leci ten nowy "Piątek, trzynastego" z 2009 i "Koszmar z ulicy Wiązów" 2010, a jedno i drugie to bardzo kiepskie remake, powinni dawać oryginały, a nie te podróbki...

Goro_Gondo

Przeglądałem ramówkę na maj i wyemitują część 4, 5, 6 i 7, pozostałe będą pewnie w czerwcu.

ocenił(a) film na 6
matimat17

No to soboty są zorganizowane już :D. A co dwa tygodnie, nie?

Goro_Gondo

zobacz sobie http://reklama.tvn.pl/do-pobrania.html

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

Propsy. Po latach odświeżę sobie ten klasyk. Na szczęście jedynkę znam na tyle dobrze, że z chęcią przymierzę się od razu do "dwójki."

P.S na TV 6 ostatnio leciał Candyman (bodajże w czwartek). Co prawda nie wiem, czy będzie powtórka, ale skoro jesteśmy już przy klasykach horrorów puszczanych w tv, to chyba warto i o tym napisać. ;)

ocenił(a) film na 6
Spinel

W TV4 i TV6 w kwietniu będzie oryginalne "Halloween" z 1978r. Kilka powtórek, radzę monitorować, to też klawe i nie często leci w telewizji ;). Nie pamiętam kiedy to ostatnio nadawali, o ile w ogóle nadawali.

ocenił(a) film na 6
Goro_Gondo

"Halloween" wśród tych filmów jest, moim skromnym zdaniem, wyjątkiem od reguły, bo nowe wersje wyszły całkiem ciekawe :) Widać, że Rob Zombie uwielbia klasyczną serię. No i, rzecz jasna, propsuję Puls za wyświetlanie tych klasyków! Dzisiaj na pewno bd śledził.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

Fajnie, że puszczają. Akurat przedwczoraj zacząłem oglądać Crystal Lake Memories i skończyłem na dwójce (dokument bardzo długi), a wczoraj film w tv. Co prawda lepsza jest wersja z Szołajskim, gdzie Paul ma na imię Paweł ;)
Jedynka to chyba najczęściej emitowana część właśnie w piątki 13-go, ewentualnie remake. Natomiast nie wiem czy "Jason goes to Hell" leciało kiedykolwiek w tv, nie przypominam sobie.

ocenił(a) film na 8
kamfpv

Piątek 13-ego IV w sobotę 26 kwietnia

ocenił(a) film na 8
ken_tucky

Kolejne dwie części w kolejne soboty.

ocenił(a) film na 6
ken_tucky

Dzięki. Wybornie! :D

ocenił(a) film na 6
kamfpv

Chyba nie, w TVP dawali tylko do "Jason zdobywa Manhattan".

P.S - Po tej cześci spodziewałem się najwięcej, a dostałem najmniej ;).

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Czy możliwe że nie wyemitują 8 ? :O

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Szkoda że dopiero teraz się dowiaduje mam na dvd części od 2 do 8 ale tam jest z napisami a w tvp Puls bym sobie zobaczył z lektorem no cóż szkoda ;/ ale jak mam na dvd serię te części akurat co leciały w tvp to i tak nie mam czego żałować no ale też nie mam na dvd 9 części Jason idzie do piekła też bym chciał zdobyć ale nie wydali pewnie ;? części 1 też nie mam bo tej nowej nie kupowałem tylko te stare mam :) A tak to szkoda że minęła mnie ta niespodzianka bo tak jak piszecie serio mało razy słyszałem żeby ktoś nadawał te serię w Tvp ;/ kurna ja nawet jak leciała 8 lat temu to nie widziałem jej w tvp ;/ ale na dvd mam 7 części serii całej :) Koszmar z ulicy wiązów też mam tyle że tam jest lektor i napisy a na dvd piątku jest bez polskiego lektora są tylko napisy ;/ no ale cóż i tak się cieszę że mam te serię jak wyszła tylko i było w media markt to od razu poleciałem wszystkie części kupić bo jednak to jest klasyka horroru :)