Po wielu latach "Piątek, trzynastego" znowu będzie w telewizji. Szkoda, że zaczęli nadawanie od części drugiej, ale dobre i tyle. Za dwa tygodnie mają nadać część III, chyba o 23:45. Mam nadzieję, że puszczą wszystkie, z przyjemnością znów popatrzę na tą rzeź. I warto nagrywać, bo powtórek może nie być.
Faktycznie, powinni zacząć od jedynki, ale nie ma co narzekać :) W telewizji ciągle puszczają nic nie warte remake kultowych horrorów, a pierwowzorów nikt nie pamięta.
Pierwszy "Piątek, trzynastego" został już dokładnie przemielony przez Ale Kino!. Fajnie, że Puls puszcza sequel(e?).
No narazie wiem, że trójka będzie za dwa tygodnie. Co do innych to nie wiem. Ale możliwe, że puszczą tylko do III, a jak nie to do VIII, bo IX zawsze pomijają z reguły. A jedynka często na TCM była.
No, na TVN leci ten nowy "Piątek, trzynastego" z 2009 i "Koszmar z ulicy Wiązów" 2010, a jedno i drugie to bardzo kiepskie remake, powinni dawać oryginały, a nie te podróbki...
Propsy. Po latach odświeżę sobie ten klasyk. Na szczęście jedynkę znam na tyle dobrze, że z chęcią przymierzę się od razu do "dwójki."
P.S na TV 6 ostatnio leciał Candyman (bodajże w czwartek). Co prawda nie wiem, czy będzie powtórka, ale skoro jesteśmy już przy klasykach horrorów puszczanych w tv, to chyba warto i o tym napisać. ;)
W TV4 i TV6 w kwietniu będzie oryginalne "Halloween" z 1978r. Kilka powtórek, radzę monitorować, to też klawe i nie często leci w telewizji ;). Nie pamiętam kiedy to ostatnio nadawali, o ile w ogóle nadawali.
"Halloween" wśród tych filmów jest, moim skromnym zdaniem, wyjątkiem od reguły, bo nowe wersje wyszły całkiem ciekawe :) Widać, że Rob Zombie uwielbia klasyczną serię. No i, rzecz jasna, propsuję Puls za wyświetlanie tych klasyków! Dzisiaj na pewno bd śledził.
Fajnie, że puszczają. Akurat przedwczoraj zacząłem oglądać Crystal Lake Memories i skończyłem na dwójce (dokument bardzo długi), a wczoraj film w tv. Co prawda lepsza jest wersja z Szołajskim, gdzie Paul ma na imię Paweł ;)
Jedynka to chyba najczęściej emitowana część właśnie w piątki 13-go, ewentualnie remake. Natomiast nie wiem czy "Jason goes to Hell" leciało kiedykolwiek w tv, nie przypominam sobie.
Chyba nie, w TVP dawali tylko do "Jason zdobywa Manhattan".
P.S - Po tej cześci spodziewałem się najwięcej, a dostałem najmniej ;).
Szkoda że dopiero teraz się dowiaduje mam na dvd części od 2 do 8 ale tam jest z napisami a w tvp Puls bym sobie zobaczył z lektorem no cóż szkoda ;/ ale jak mam na dvd serię te części akurat co leciały w tvp to i tak nie mam czego żałować no ale też nie mam na dvd 9 części Jason idzie do piekła też bym chciał zdobyć ale nie wydali pewnie ;? części 1 też nie mam bo tej nowej nie kupowałem tylko te stare mam :) A tak to szkoda że minęła mnie ta niespodzianka bo tak jak piszecie serio mało razy słyszałem żeby ktoś nadawał te serię w Tvp ;/ kurna ja nawet jak leciała 8 lat temu to nie widziałem jej w tvp ;/ ale na dvd mam 7 części serii całej :) Koszmar z ulicy wiązów też mam tyle że tam jest lektor i napisy a na dvd piątku jest bez polskiego lektora są tylko napisy ;/ no ale cóż i tak się cieszę że mam te serię jak wyszła tylko i było w media markt to od razu poleciałem wszystkie części kupić bo jednak to jest klasyka horroru :)