PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34620}

Piątek trzynastego II

Friday the 13th Part 2
1981
6,5 14 tys. ocen
6,5 10 1 13505
5,6 17 krytyków
Piątek trzynastego II
powrót do forum filmu Piątek trzynastego II

Jak na razie widziałem od 1 do 3. Ta podobała mi się najbardziej. Mój ranking jest taki:

Part I - 9/10 (byłoby może więcej, ale pierwsza scena trochę zerżnięta z Halloweenu, no i jeszcze wtedy było bez Jasona, a to nie to samo)
Part II - 10/10 (najbardziej mnie wciągnęła)
Part III - 8/10 (trochę schematycznie i ogólnie gorzej w porównaniu z poprzednikami, ale była już hokejowa maska, a na takiego właśnie Jasona czekałem;)

Zamierzam jeszcze obejrzeć "Ostatni rozdział", a potem nie wiem. Podobno dalej jest już o wiele gorzej.

"Piątek 13." to moja ulubiona seria horrorów zaraz po "Halloween".

NickError

Ja oglądałem najpierw IV, V, VII i VIII na TVP1 i dopiero jakiś czas temu obejrzałem pierwsze trzy części ;). Jako, że następne oglądałem już dawno to nie będę ich oceniać. Pierwsze trzy jak dla mnie:

Part I - 8/10(niby fajnie, niby zaskakująco, ale niestety też miejscami strasznie nudno)
Part II - 9/10(najlepsza część serii! :) Praktycznie wszystko mi się tu podobało, a scena z zabójstwem tego chłopaka na wózku to moje ulubione zabójstwo w serii ;) Może dlatego, że z powodu, że jeździł na wózku nawet było mi go trochę szkoda...)
Part III - 8/10(niby schematycznie, niby gorzej, niby scena z wyskakującym okiem to żenada, ale jednak ten świetny klimat w scenach kiedy Jason jest pokazany już w swojej hokejowej masce!)