PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34620}

Piątek trzynastego II

Friday the 13th Part 2
1981
6,5 14 tys. ocen
6,5 10 1 13505
5,6 17 krytyków
Piątek trzynastego II
powrót do forum filmu Piątek trzynastego II

Film ma świetny klimat, parę razy można było się nieźle na nim wystraszyć. Trupy padają w odpowiednim tempie, wszystko jest cacy. No może poza samym Jasonem, który nie dość, że wygląda jak kretyn z tym workiem na głowie, to jeszcze jest kretynem, co udowodniła główna bohaterka pod koniec filmu. Cieszę się, że dałem tej serii drugą szansę, bo pierwsza część mi się nie podobała, a ta zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Zobaczymy jak będzie z następnymi.

Malignus

Również uważam, że druga część jest lepsza od jedynki. Gdyby w 1 zabijał Jason to byłoby spoko, ale ta jego mamcia...nie trawię jej. ;D

blacki

aaaaaaaaa co ty bredzisz???????? wlasnie dlatego jedynka byla dobra, ze zabojca byl nie jason a jego matka. to byl najlepszy motyw z tego horroru

ocenił(a) film na 9
Malignus

Prawda!! Dwójka lepsza od jedynki, przynajmniej widać kto zabije, klimat bez zmina obozik, las świerszcze, doskonała muzyka. 9.5/10

ocenił(a) film na 9
Sub_Zero

Jedynka na równi z dwójką. Osobiście wolę jedynkę ale oba są bardzo(!) dobre.

ocenił(a) film na 8
opoz

Jedynka była zdecydowanie lepsza (10/10). Ale dwójka też jest świetna. Klimat, muzyka są wciąż utrzymane na idealnym poziomie. Jak dla mnie mocne 8/10. Pokusiłbym się o 9/10, ale ta cholerna svhematyczność..........

Oceny każdej części "Piątku" możecie znaleźć na Moim Blogu.
Pozdrawiam