PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34621}

Piątek trzynastego IX: Jason idzie do piekła

Jason Goes to Hell: The Final Friday
1993
4,2 5,0 tys. ocen
4,2 10 1 4965
1,9 8 krytyków
Piątek trzynastego IX: Jason idzie do piekła
powrót do forum filmu Piątek trzynastego IX: Jason idzie do piekła

Zdecydowanie najgorsza część serii. Jedyne plusy to sceny z nastolatkami w lesie(jedyne podobne do poprzednich filmów z serii) oraz końcowa scena z rękawicą Freddy'ego. I tylko za te sceny daję 3/10.

ocenił(a) film na 3
Goku

3/10 ja także uważam że najgorsza część ze wszystkich już lepsza "Jason X" i nie wiem po co dali ten motyw z rękawicą już wtedy chyba myśleli o nakręceniu "Freddy vs Jason"

ocenił(a) film na 2
EasterN

Motyw z rękawicą ma chyba pokazać, że Jason trafił ostatecznie do piekła. I zabrał go tam właśnie Freddy (który w piekle znajduje się już od dawna). Nie sądzę, że chodziło tu o jakąś zapowiedź "Freddy vs Jason". Różnica czasu między oboma filmami wydaje się za długa.

ocenił(a) film na 5
Karma_Police

czytalem a moze i bylo gdzies powiedziane nawet w jakichs dodatkach ze myslano o tym od dawna. poza tym od 9tki dlatego piatki nie nazywaja sie friday 13th gdyz prawo do filmu wykupila firma new line cinema [freddy] natomiast prawo do nazwy friday 13th zostalo u pierwszego właściciela.

ocenił(a) film na 5
PONCZO

glupotą jest ze jason ma siostre a jeszcze głupsze jest zapozyczenie żywcem księgi i sztyletu z Evil Dead [Martwe Zło].bezsens.i ten łowca nagród co tyle wie o jasonie jakby był jego sąsiadem od urodzenia.

ocenił(a) film na 2
PONCZO

Patrząc na mierną fabułę tego filmu to może był :/

ocenił(a) film na 5
Karma_Police

haha no bardzo mozliwe - jason ty gowniarzu znowu podlozyles mi torebke z gownem na wycieraczke. czekaj dorwe cie kiedys;];]

ocenił(a) film na 2
PONCZO

Jason w dzieciństwie to tak naprawdę Dennis Rozrabiaka :)

ocenił(a) film na 5
Karma_Police

kevin sam w domu;];];];] / skrzypek na dachu [what???!?] - za krotki ;p