PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34621}

Piątek trzynastego IX: Jason idzie do piekła

Jason Goes to Hell: The Final Friday
1993
4,2 4,9 tys. ocen
4,2 10 1 4941
1,9 8 krytyków
Piątek trzynastego IX: Jason idzie do piekła
powrót do forum filmu Piątek trzynastego IX: Jason idzie do piekła

Mistrzostwo ;D

ocenił(a) film na 6

Motyw z "Martwego Zła" (Księga), z "Halloween" (Jessica zostawiła Stevena za domem Meyersów,
i z "Koszmaru z ulicy Wiązów" (ręka Freddiego na koniec) - Mistrzostwo Świata! ;D

ocenił(a) film na 6
anaam1991

no za Necrominiconowe zawyżające motywy ma 6

ocenił(a) film na 1
anaam1991

Co nie zmienia faktu, że jest to gniot nad gnioty. Gniot urągający inteligencji widza;)

anaam1991

I jeszcze "Coś". W piwnicy jest wyraźnie pokazana skrzynia z napisem "Arctic expedition" i nazwiskiem Carpenter (reżysera "The Thing").
Tylko "Piątku Trzynastego" tu mało...
Kicz jakich mało...

EDIT: Na spodzie skrzyni, było jeszcze napisane "Horlicks University". Poczytałem dalej i znalazłem to: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Crate
Nie zmienia jednak faktu, że wrzucenie na oślep kilku nawiązań do innych horrorów nie czyni z tego filmu nic wartego obejrzenia...

ocenił(a) film na 3
anaam1991

Ależ to musi być zajebiste! :D Mam nadzieję, że za jakiś czas Puls to wyemituje!

Ultor

sprawdzałem cennik pulsu na czerwiec i tej częsci nie będzie
zwykle zresztą pokazują w TV części 2-8 i TVN nadaje do znudzenia Janson X

ocenił(a) film na 3
matimat17

Może w lipcu się uda, aczkolwiek szanse marne.

ocenił(a) film na 3
Ultor

Dziś na Pulsie o 0:25! :)

ocenił(a) film na 3
kamfpv

thx ;]

ocenił(a) film na 3
kamfpv

Ten film to inwestycja życia xD Ta ryba wychodząca Jasonowi z mordy - znów poczułem się jakbym obejrzał "Killer Pussy". Zdecydowanie 3/10!!!

użytkownik usunięty
anaam1991

To na końcu z ręką Freddiego rzeczywiście bardzo fajne, ale ogólnie ta część to słabizna.

ocenił(a) film na 3
anaam1991

Niekoneicznie Martwego zła, może mieli bardziej na myśli to, że Jason od początku urodził się jako demon... a może i do Zła, jesli tak to fajne nawiązania... ale żeby dać aż 10 ? W porównaniu do części wcześniejszych to jest kiepsko, generalnie to ujdzie.

ocenił(a) film na 3
jazwiec36

Nie no, ta Księga wygląda tak charakterystycznie, że nie ma wyjścia. Musiała pochodzić z filmu Raimiego. Stąd wzięło się też nazwisko tego reportera - Campbella. To będzie trochę świętokradztwo, ale muszę to napisać: moment, w którym głowa Jasona krąży w powietrzu przypomniał mi legendarną sekwencję z "2001: Odysei Kosmicznej" xD Oczekiwałem, że w następnym ujęciu zobaczymy latający statek kosmiczny.

ocenił(a) film na 3
Ultor

Nie zapomnij o scenie z goleniem wąsa ;)

Inna sprawa - wersja, którą puścili była jakaś ocenzurowana, przynajmniej jeśli chodzi o scenę w namiocie - nie pokazali momentu przecięcia dziewczyny w pół, a powinno to tak wyglądać:

https://www.youtube.com/watch?v=QXHyqLov6-k

ocenił(a) film na 3
kamfpv

Haha xD Były cycki, były poślady, a przepołowienia nie puścili - hańba! Mimo wszystko, wersję Pulsa z polskim lektorem nagrałem dla potomnych, bo ma to swój klimacik ;)

ocenił(a) film na 3
Ultor

Subtitles 4ever !

ocenił(a) film na 3
jazwiec36

To już zależy, że tak powiem, od sytuacji ;)

ocenił(a) film na 3
Ultor

Krąży w necie też wersja z lektorem z VHS, nie pamiętam, kto to czytał, mogę sprawdzić, ale tytuł brzmi "Piątek trzynastego w piekle", zresztą oglądałem to za łebka i tak ten film zapamiętałem.
Wczoraj chyba pierwszy raz w TV to puścili, lektor czytał "Piątek trzynastego 9: Jason idzie do piekła". I wydaje mi się, że lepiej przetłumaczona ta wersja była.