PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34626}

Piątek

Friday
1995
7,2 24 tys. ocen
7,2 10 1 24178
5,8 9 krytyków
Piątek
powrót do forum filmu Piątek

kolejne jego częsci byly duzo lepsze co sie rzadko zdarza

ocenił(a) film na 10
pastor_x

oj nie zgadzam się - moim zdaniem Jedynka jest wypasiona na maksa, dwojka nawet nie podskoczy,jedynie trojka nieco dorownuje

pastor_x

ja równiez jestem zdania ze jedynka jest najlepsza :):) Niema Smokey`a niema "friday" :):):) Chociaz "next friday" i "friday after next" tez sa zajbiste :):):)

pastor_x

Jedynka jest zarąbista. Pozostałe też nie są złe, ale ja wole jedynkę.

ocenił(a) film na 10
pastor_x

Nie było Smokeya bo Chris Tucker zarządał zbyt wygórowanej gaży, na co Ice Cube i jego Cube Vision się nie zgodził

ocenił(a) film na 6
Ready2

a gdyby sie zgodzili pewnie wyszedlby niesamowity remake, lepszy od jedynki, (bo chris tucker byl dopiero u szczytu swojej kariery)

reaper

2i 3 byly lepsze bo bez day daya to nie to samo

użytkownik usunięty
pastor_x

nie no jedyneczka friday to juz film kultowy. dwojka i trojka sie nie umywa no i do tego jeszcze wypasiona w maxiora sciezka dzwiekowa...

Jeśli kolejne części są lepsze od 1-ki to cos masz chybaa nie tak z bańką...

ocenił(a) film na 10
kyluTBG

Zgadzam się. Jedynka jest najlepsza. Muszę przyznać, że dwójka trochę mnie rozczarowała. Nie usmiałem się tak jak na jedynce.
Smokey i Dibo i jeszcze ten mały żulek są najlepsi.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10

overall, jesteś zabawny jak moja babcia

jedynka jest najlepsza, ale oczywiście 2 i 3 też są spoko

ale jedynka jest the best

dziękuję :D

ocenił(a) film na 9
pastor_x

oj ja się nie zgodzę z twórcą tematu, Smokey w dużej mierze tworzy ten film, dwójka była jeszcze całkiem niezła, trójka już dość słaba (miałem wrażenie, że robiona trochę na siłę), aktorsko tutaj Cube wypadł bardzo dobrze, w 2 i 3 już słabiej, a Day Day z kolei jest dość zabawny, ale to już nie to samo co Smokey :D

użytkownik usunięty
Szczepan

:)
przyłączam się do tych którzy mówią że tylko część 1sza jest kultowa

ocenił(a) film na 9

jakby zamieniono trzecią część z pierwszą to trzecia by była kultowa :d no ale fakt faktem pierwsza najlepsza i co do tego nie ma żadnych wątpliwości.. kolejne frajdeje też dobrze się spisały, nie ma w nich nudy praktycznie cały czas coś się dzieje, są śmieszne dialogi i akcje - ogółem seria udana. uwielbiam filmy z czarnymi braćmi :d 8.5/10 pozdro

pastor_x

Wszystkie 3 części są dobre, aczkolwiek jedynka oczywiście mistrzowska :)

ocenił(a) film na 7
Ch_K

jedynka najlepsza, bo trzyma klimat, dwójka już bardziej pod publiczkę, chociaż też dobra. Fajna rola Eppsa w 2 i 3.