PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34626}

Piątek

Friday
1995
7,2 24 tys. ocen
7,2 10 1 24156
5,8 9 krytyków
Piątek
powrót do forum filmu Piątek

oldschool

użytkownik usunięty

no cóż więc ja mogę dodać.. oglądałem filmik chyba ze 100 razy na vhs (na kompa tyż mam jak by co) total oldschoolowa komedia, klasyk, następne dwie części to syf w porównaniu z jedynką, cała masa zapierdolistych tekstów których zacząłem używać na co dzień :D pompa ostra, no ale niektórym idiotom (tym którzy oglądali najpierw 2 i 3 może się mniej spodobać, mowie tak bo kiedyś zapuściłem ziomkom jedyneczkę no i uznali ze lepsze są kolejne części ale wlaśnie.. ten filmik trza obejrzeć co najmniej 10 razy albo i więcej żeby wykumać esencje tekstów ;)
naprawdę gorąco polecam filmik. zawsze miło sie do niego wraca... aa no i jest jeszcze jedna sprawa, ja na vhs mam total zajebistego lektora, koleś totalnie kuma amerykańskie slangi, wiec jest ogromna różnica, gdyż kiedyś puścili na tvp piątek i ze tak powiem wyglądało to raczej jak jakiś dramat, totalnie można było zrazić się do tego filmu, lektor w ogóle nie czaił bazy czy też jakiś frajer tłumaczący to..
,,nie gadam z babami którym wypadają włosy,, ;)

no i oczywiście ścieżka dźwiękowa z udziałem ice cube'a dr. dre, 2 live crew ,,pierwsze miejsce na liście bilboardu,, dla niekumatych na rok 1995 ;)