PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=144}

Piąty element

The Fifth Element
1997
7,4 311 tys. ocen
7,4 10 1 310876
6,8 51 krytyków
Piąty element
powrót do forum filmu Piąty element

Ależ mnie ten film wkurza. Wszystko to, czego nie lubię w Star Wars tylko 10x więcej. Te wszystkie dziwne stworki. Ludzie w różnych hełmach, płaszczykach. Taki kicz od tego bije, że się oglądać nie da.

ocenił(a) film na 8
DarkHunter

jestes glupi. wiecej sie powiedziec nie da.

niecnota

To żeś dopiero mądrze odpowiedział...

DarkHunter

na twoim poziomie, byś zrozumiał

DarkHunter

Szkoda że nie podaoba ci się taka świetna komedia... stworki może kiczowate ale chodzi mi tu o scenariusz zresztą uwazam ze kostiumy sa swietne...
To mój ulubiony film s-f..

ps.dziwna odpowiedz....ta jeszcze wczesniejsza

ocenił(a) film na 8
DarkHunter

Przecież właśnie o to chodzi! Ten mega-kicz jest całkowicie zamierzony. Myślałem, że to oczywiste i że każdy widz będzie mieć do tego odpowiedni dystans. A jednak nie... :(

ocenił(a) film na 8
DarkHunter

No cóż, jeśli nie lubisz i Piątego Elementu, i SW, to może po prostu SF to nie jest gatunek dla Ciebie? Ot, niektórzy z nas mają podniesioną tolerancję na kicz, inni nie.

ocenił(a) film na 8
Sheisha

Dla mnie Piąty element to bardziej komedia fantasy niż SF, zaś Star Wars to już stuprocentowe SF. Swietny ten film :)

MrRadzio303

Piąty Element zaczyna się robić ciekawy kiedy Bruce Willis się pojawia:P Ten koleś potrafi wprowadzić odpowiednią atmosferę do każdej produkcji.
Od tego momentu zaczyna się robić śmiesznie i tak jak wcześniej wspomniano to przypomina komedię:P
Fajny, lekki filmik. Mimo, iż nie lubię SF daję 6/10 :))