PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476220}

Piąty wymiar

Triangle
2009
6,4 28 tys. ocen
6,4 10 1 27687
5,3 7 krytyków
Piąty wymiar
powrót do forum filmu Piąty wymiar

Dorzucę swoje trzy grosze. Jestem właśnie na świeżo po seansie filmu i waszych "rozkminkach" na jego temat. Nie wiem czy ktokolwiek poruszał ten temat, ale ja mam trochę takie "zboczenie" co do szczegółów i jeden z nich nie daje mi spokoju - mianowicie: Na początku filmu (3 minuta) widzimy Jess jak pyta swojego sąsiada Jack'a czy kogoś nie widział? , potem mamy scenę z dużo torbą, w której nie wiemy co się znajduje (przynajmniej na początku), następnie Jess zabiera klucze z szafki i.... no właśnie (TO MÓJ SZCZEGÓLIK) znajduje na lodówce kartkę z jakimś tekstem i wyraźnie jest nim zdziwiona. Końcówka filmu, gdzie akcja się zapętla i wiele nam wyjaśnia, tę scenę pomija - dlaczego? Może właśnie dlatego żeby taki Osioł jak ja ją zauważył:) Nie wiem czy ma ona istotne znaczenie, ale może jest tam coś co może rzucać pewne światło. Problem w tym, że nie bardzo mogę odczytać ten tekst z kartki. Słowo pierwsze - zamazane. dwa, które są pod nim też ciężko odczytać. Pierwszym jest chyba Tru - drugie nie wiem. Najbardziej widoczne do trzecie: HUNTER no i godzina pod spodem, która mówi o 8:30.
No nic. Tyle ode mnie - jak chcecie się pobawić z żółtą karteczką z lodówki to zapraszam i życzę powodzenia:)

ravsikorski

Treść żółtej kartki: "Greg, TheTriangle, Harbor, 8.30" - Greg - imię właściciela łódki, Triangle to nazwa łódki, Harbor to zapewne nazwa portu, z którego wypływali no i 8.30 to wiadomo - godzina.

ravsikorski

Ahahahahaha hunter,kup se pingle,bo coś śmiesznie widzisz a może qtas starego ci zasłania farfoclu.

g_lox

Jeżeli avatar g_lox jest rzeczywistym zdjęciem Twojej twarzy, to nie dziwię się poziomowi i kulturze tej odpowiedzi.

ravsikorski

Tak to moja morda,jestem małym,chorym potworem.

ocenił(a) film na 8
ravsikorski

tak jak napisał/a i_garbi, na kartce jest napisane kiedy i gdzie jest wyjazd na rejs. Jest jedna scena kiedy dzwoni do niej ten koleś i zaprasza ją na rejs ona to chyba wtedy zapisuje (już nie pamiętam). Nie chciała tam płynąć, ale kiedy ginie w wypadku wraz z synem, wtedy przypomina sobie o tym zaproszeniu z kartki i mówi taksówkarzowi żeby ją tam zawiózł. Po prostu nie powtórzyli sceny kiedy znów widzi kartkę, ale początek to to samo co koniec więc mogli pominąć części scen :)