PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=189225}

Pięć palców

Five Fingers
2006
6,6 4,4 tys. ocen
6,6 10 1 4392
7,0 2 krytyków
Pięć palców
powrót do forum filmu Pięć palców

Totalne nieporozumienie

użytkownik usunięty

Film bardzo mnie rozczarował, po takim duecie aktorskim spodziewałam się czegoś naprawdę interesującego. Tymczasem dłuży się on niemiłosiernie, nic nie buduje napięcia, a zakończenie jest bardzo łatwe do przewidzenia. Bohaterowie natomiast są bezpłciowi, nie wzbudzają żadnych emocji, nie wiemy czy ich lubić czy nie lubić, są i na tym poprzestali. Sceny odcinania palców po prostu mnie załamały. Ciężko mi uwierzyć, że ktoś komu tną paluchy, co wiąże się ze sporą utratą krwi oraz potężnym bólem, jest w stanie tak tryskać humorem i dobrym samopoczuciem. Poza tym gdy ta kobieta go myła nie był skuty a jednak nie próbował uciekać, no i oczywiście toczył z nią ożywioną konwersację. Ja raczej konfrontując się bez łańcuchów z kimś kto właśnie pozbawił mnie 3 palców nie byłabym tak rozmowna. Skupiłabym się na użyciu argumentu siły a nie na sile argumentów.

Podsumowując bardzo lubię zarówno Fishburnea jak i Phillippea, ale tym razem po prostu im nie wyszło :)

Popieram w 100%. Nuda. Zakończenia innego być nie mogło, bo co - takie metody uwiarygodnienia pionka wielkiej siatki przez terrorystów? Wiadomo, że to CIA czy inne cuś, musieli go podpuścić żeby sypnął nazwiska.
5