Pięć palców

Five Fingers
2006
6,6 4,4 tys. ocen
6,6 10 1 4395
Pięć palców
powrót do forum filmu Pięć palców

.. od kiedy to CIA zabija obywatleow? przeci z mogli go do wiezienia wsadzic...
a druga to jak to sie stalo ze facet ktorego zabili na samym poczatku- patrzyl na to Rayan Phillipe( nie pamietam jak sie w filmie nazywal) to na koncu zyl -przeciec bylo widac jak w glowe i brzuch mu strzelili
czy moze mi sie to przewidzialo i na koncu to nie byl ten facet o ktorego mi chodzi :/
prosze o wyjasnienie :)!

ocenił(a) film na 9
malaMi

Właśnie też sie nad tym zastanawiam-facet nazywał sie Gavin czy jakoś tak-krew tryska,a na końcu zmartwychwstał-jak dla mnie troche naciągane:/ Film ogólnie dobry , Ryan Phillippe coraz lepszy:)

malaMi

CIA to nie FBI, dla tej służby nie istnieje takie coś jak „obywatel”. CIA ma zlikwidować zagrożenie w każdy możliwy sposób i gdziekolwiek.

malaMi

co do Gavina, to na końcu rozmawia od z tym całym Morfeuszem;) i tam wyjaśniają, że to były petardy. Nie wiem niby jak, ale to po prostu było udawane zabójstwo, strzelać można było nawet kuleczkami do paint balla ;)

betta1

a CIA? hm... cóż, Ryan był terrorystą, więc dla nich był użyteczny o tyle o ile mogli mieć od niego informacje.. a zabili go może dlatego, że tak było wygodniej ;) w więzieniu dostałby adwokata, oskarżyłby ich o tortury, bla bla... zabic jest łatwiej.. co za bzdura :)

użytkownik usunięty
betta1

Nie bzdura. Po prostu w głowach nam się nie pomieściło by, gdybyśmy dowiedzieli się o wszelkich działaniach rządu USA. Skoro poświęcili 2 ogromne budynki ludzi to co im tam po jednym Holendrze...

bzdurą nazwałam ten paradoks- że zabić jest łatwiej ;)

użytkownik usunięty
betta1

Co do Gavina - do filmu jakoś udało im się wiarygodnie upozorowac zabójstwo. A to chyba nie oznacza, że aktor nie żyje.

malaMi

Ty Buraczyno....po co zdradzasz kwintesencję filmu....????!!!!!!

ocenił(a) film na 10
malaMi

Ryan to chłopak co zawsze miał talent.A to wcale nie było naciągane.Są takie spcjelne wypłanicze krwi które wybuchają efektownie w danym momencie.lol