PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,6 208 tys. ocen
4,6 10 1 207759
2,6 63 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

3/10 Nie radzę

ocenił(a) film na 2

Do osób, które mimo wszystko chcą zobaczyć ten film, nie wydawaj kasy na bilet. Będzie pewnie za rok w TVNie, wtedy obejrzyj. Tymczasem nie daj się wciągnąć w zapewnienia reklamy o "perwersyjnym charakterze obrzydliwie bogatego Grey`a" ... Ten film jest tak nudny i beznadziejny, że nawet najwięksi fani trylogii Greya zasną lub się wściekną - jak można wyprodukować taką chałę ... Jak chcesz obejrzeć film o perwersjach wybierz CRASH Cronenberga albo SEKRETARKĘ z Maggie Gyllenhaal ... Na to "dzieło" szkoda prądu.

ocenił(a) film na 2
pcsik

I jeszcze te Audiki reklamowane na siłę ... Grey powinien jeździć Bentleyem, Maserati? No chociaż Ferrari .... Porażka.

pcsik

Film jest faktycznie porażką, bo to ani perwersja, ani erotyka, ani miłość, ani w ogóle nic interesującego. Kończy się zupełnie beznadziejnie, chyba z braku pomysłów. 3/10

ocenił(a) film na 4
Franio

A ja wlasnie zakonczenie postrzegam jako plus calego filmu. W koncu dziewczyna sie zbuntowala i zachowala jakakolwiek godnosc odchodzac. Zakonczenie to jedna z najlepszych rzeczy z tego filmu

ocenił(a) film na 2
Angie_Bangie

W kontynuacji wróci. Przykro mi.

ocenił(a) film na 5
LittleTeapot

Ale na całkowicie innych warunkach, więc wygrała tę "wojnę".

ocenił(a) film na 5
pcsik

"Audiki reklamowane na siłę". Książkowy Grey był fanem Audi i w garażu posiadał samochody tylko tej marki, dlatego w filmie nie mógł jeździć "Bentleyem, Maserati czy Ferrari"......... Jaki to ma w ogóle wpływ na fabułę, jakie znaczenie?
Odeślę też do sprawdzenia jak duże zainteresowanie film wzbudził i jak wiele zarobił, więc zapewniam, że nie będzie go "za rok w TVNie" :')

ocenił(a) film na 2
pcsik

Podpisuję się pod tą wypowiedzią, film naprawdę bardzo słaby, zarówno pod względem montażu jak i "grą aktorską"...

ocenił(a) film na 9
Tyshia7

Film jest streszczeniem/ reklamą książki.Potraktujcie go jak początek serialu.Akcja rozkręca się w 2 części.
Chcielibyście w pierwszej części zobaczyć całe życie Greya? Niestety nie da się tak.Film musiałby trwać ok 10 godzin.
Proponuję wam jeszcze raz obejrzeć go w internecie najlepiej z lektorem,może wtedy zmienicie zdanie.
PS.Nigdy nie oceniam filmu po scenach erotycznych.

reniaaaa

Jeśli nie po scenach erotycznych, to ciekawe po czym oceniasz film reklamowany jako "erotyczny"?

ocenił(a) film na 5
Franio

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że film erotyczny nie składa się tylko ze scen erotycznych, a jedynie mówi, że one tam występują, prawda?

ocenił(a) film na 2
gloryy

Czytałam książkę - fanką nie jestem, do filmu też podchodziłam sceptycznie, ale przynajmniej mogę powiedzieć ,że się nie rozczarowałam.
Obiektywnie plusy : Muzyka (i to chyba tyle)
minusy : Jeśli ktoś książki nie przeczytał nie bedzię miał bladego pojęcia jak bardzo ich relacja była pokręcona. To co widziałam to zaledwie urywki tego co Grey zrobić potrafił do tego kiepsko zmontowane. Zdaje mi się ,że Pani reżyser na siłę chciała pokazać całą historie a wyszło wielkie nic. Nie mówiąc już o ucięciu podstawowych ważnych scen albo ich bezsensowna zmiana ( zakończenie - serio? mam 50 twarzy jestem taki zły. żal)
- Gra aktorska - Dakota przynajmniej udawała ,że stara się grać. Jamie Dornan co najwyżej mógłby zagrać kamień - zero emocji. I nie mówie ,ze Christian taki był bo to nie prawda (wróce znów do zakończenia - Miał wyglądać na człowieka załamanego w ogóle mnie nie przekonał.

Podsumowując - Marna książka, gorszy film. Zobaczymy co będzie dalej.

ocenił(a) film na 9
Monika1514

Uważam że Dornan świetnie zagrał Greya a Dakota Anastacię . Dobrze dopasowali tę parę.
Jak już wsześniej pisałam.Nie oglądałabym tego filmu gdyby grała w nim np. para ze Zmerzchu. Pattinson nie pasowałby do tej roli.

ocenił(a) film na 1
reniaaaa

Przepraszam, ale ani jedno ani drugie się nawet nie zbytnio nie przemęczyło, jeśli chodzi o grę aktorską. Dornan był przeokropny, sztuczny i sztywny... Dakota przynajmniej zalała się wielkim strumieniem łez na sam koniec, ale też mnie w żaden sposób nie porwała.
Przeczytałam całą trylogię, rewelacyjna nie jest... Ale film jest żenujący. A ja myślałam, że Zmierzch był zły...Okazuje się, że coś mogło pójść jeszcze gorzej.

ocenił(a) film na 9
asia135

Dornam grał sztywniaka bo Christian taki jest,pan lubiacy kontrolowac

gloryy

Ten film nie miał NIC DOBREGO. 3/10 a może nawet mniej.

ocenił(a) film na 5
Franio

Odpowiedź nijak ma się do pytania :)

gloryy

Nie dyskutuję z gimbusami. Dać temu gniotowi 8 mogą tylko głupie gimby.

ocenił(a) film na 5
Franio

Popisał się Pan/Pani kulturą osobistą. Gratulacje też za umiejętność prowadzenia dyskusji, argumentowania swojego zdania i oceniania innych przez pryzmat oceny filmu :)
Skoro ja jestem gimbusem, nie wiem kim Pan/Pani jest.

gloryy

Ho, ho, jaki gimbus obrażalski!

ocenił(a) film na 5
Franio

Używanie frazesów typu "gimbus" do wysokolotnych i wysublimowanych też nie należą...
A więc potrafisz jedynie "szczekać", z uzasadnieniem tego odgłosu już gorzej :)

ocenił(a) film na 9
Franio

Po fabule,grze aktorów,widokach.Dobrze jest być ,, w świecie Christiana Greya ,,.
Tym co słabo oceniają film zapraszam do przeczytania drugiego tomu Ciemniejsza strona Greya. Ona jest lepsza od 1 części.
Mogę podać piękny cytat z niej:
Codziennie dziękuję niebiosom że to ty przyjechałaś ze mna zrobić wywiad a nie Kate

ocenił(a) film na 2
reniaaaa

Czytałam wszystkie 3 części. Nie ma sensu kłócić się o książki bo w zasadzie nie o nich mowa ,a o tym co na ich podstawie powstało. Film oceniajmy nie przez pryzmat książki a tego jak został zrobiony. A został kiepsko. Jeśli ktoś nie zaznał się z lekturą otrzyma komedie romantyczną ze smutnym zakończeniem.

Monika1514

Dokładnie tak! Nie ma sensu usprawiedliwianie, dlaczego ten film jest zły.

ocenił(a) film na 1
Franio

Zgadzam się w stu procentach z powyższym...

ocenił(a) film na 3
pcsik

Zgadzam się, chociaż z tą "Sekretarką" bym polemizowała :D