Fajnie i w smaczny sposób podany film. Dobrze odzwierciedlający historię opowiedzianą w książce (a konkretnie jej 1 części). Aktorzy dobrze zagrali, nie byłam początkowo przekonana do Dakoty Johnson jako Anastasii, ale mile mnie zaskoczyła, Dornan tak samo. Kto oczekuje mocnych scen łóżkowych, albo filmu wysokich lotów to lepiej aby się nie wybierał, bo jest to raczej pozycja lekka, ale przy tym miła i sympatyczna dla oka - ja polecam :)
Ja oceniając filmy również inaczej oceniam komedie czy kino tzw ambitne. Nie wiem, dla mnie książka była tragiczna, ale byłam ciekawa filmu. Mnie zawiódł. Dwa drewna na ekranie. Zero chemii. Po prostu nudnyyyyy. Muzyka i zdjęcia na plus.
Zgadzam się w zupełności. Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty! Jamie zagrał naprawdę fajnie, podobał mi sie w tej roli, a Johanson była dla mnie tak bardzo pozytywnym zaskoczeniem, że nie potrafię w to dalej uwierzyć. Fajnie razem wyglądali i zagrali. Muzyka równie świetna. Beyonce kills it
mnie również ten film się podobał, nie nastawiałam się na żaden nie wiadomo jaki hardkor, ale właśnie na miłość oczami kobiety i to otrzymałam, wczułam się w postać bohaterki i jak dla mnie fajnie zostało ukazane ogromne uczucie, fascynacja i pożądanie, odpłynęłam :)