PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205552
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Aktorzy

ocenił(a) film na 8

Szczerze na początku mi nie pasowali, ale teraz jak tak popatrzyłam na ich zdjęcia to hmm... nawet
mi pasują :) A Wam ?

Justeenqa

Nie mogę przeboleć, ze w rolę Any wcieliła się Dakota, kompletnie mi nie pasuje. Z reszty aktorów jestem bardzo zadowolona ;)

cLouxXx

Moim zdaniem Dakota da sobie radę z tą rolą chociaż ja bym wolała by zagrała ją Kat Dennings albo Karen Lucille Hale ;)

ocenił(a) film na 5
Justeenqa

Początkowo też nie byłam przekonana co do Dakoty, natomiast teraz jestem nią zachwycona. Jest po prostu genialna, świetnie wychodzi na zdjęciach i wale nie przeszkadza mi jej uśmiech. Dodatkowo sprawia wrażenie bardzo pozytywnej i miłej osoby.
A co do reszty obsady to jestem jak najbardziej na tak. ;)

Justeenqa

Czy ta obsada, która jest rozpisana na Filmwebie jest prawdziwa? Wydawało mi się, że Matt Bomer ma grać Greya...

ocenił(a) film na 8
Daukra

Tak, ta obsada jest prawdziwa. To fani bardzo chcieli, żeby Grey'a zagrał Matt Bomer i powiem, że ja nie miałabym nic przeciwko. Jednak Jamie pasuje moim zdaniem :P

Justeenqa

Chyba najważniejsze jednak, JAK zagrają - ja jak zobaczyłam pierwszy plakat z Dakotą i Dornanem to od razu pomyślałam, że przecież Ana i Grey byli zupełnie inni. No ale to było tylko moje wyobrażenie postaci. Zobaczymy, jak wypadną w roli i wtedy przyjdzie czas na oceny, czy pasują do roli czy nie.

ocenił(a) film na 8
Hannenka50

masz racje, najważniejsze jest to jak zagrają.

Hannenka50

poczekajmy do filmu. moze po filmie, to wlasnie dakota i jamie beda twoim wyobrazeniem szarego i any? ale oczywiscie moze byc wprost przeciwnie.. poczekamy ten rok i zobaczymy ;d

Hannenka50

Jak ja zobaczyłam pierwszy raz plakaty to pomyślałam ze sa nawet podobni do tych z moejj głowy, ale Grey był szatynem.. :)

Justeenqa

Jamie Dornan tak wspaniałe pasuje mi do tej roli! nie wyobrażam sobie innego Christiana :]

olanka08

zgadzam się, idealny, choć zobaczymy jak zagra Christiana, wtedy podyskutujemy ;)

cLouxXx

da sobie rade :)

tonia22

no ja mam nadzieje ;)))

ocenił(a) film na 5
tonia22

Na pewno da sobie radę. Przecież Jamie jest bardzo utalentowanym aktorem, tylko nie miał zbyt dużo okazji, aby to pokazać. ;)

Justeenqa

Ale Anastasia byla brunetka to czemu wybrali do roli Dakote blondynke?!! szok .. ona calkiem nie pasuje ;/

ocenił(a) film na 8
aolka

Widziałaś zdjęcia promujące ? Dakota jest tam brunetką :D

Justeenqa

tak patrzylam:D filmweb troszke oszukuje;) a najpierw tu zajrzalam jak wyglada;) w brazie jest ok:D

ocenił(a) film na 8
aolka

Christian może być, przekonuję się do niego, ale co do Anastasii to mam wątpliwości, z wyglądu jak dla mnie by była już lepsza jego żona Amelia Warner, ale zobaczymy jak Dakota zagra, może po filmie nie będę mogła sobie wyobrazić kogoś innego w tej roli, zobaczymy. Ale jednak nie wyobrażam sobie Victora Rasuka w roli Jose wyobrażałam sobie go raczej jako chudego i wysokiego i z jasnymi włosami, Lukea Grimesa jako Eliota też nie, jak dla mnie wygląda na dzieciaka i wgl nie pasuje mi i jeszcze Rita Ora, ona jest za ładna na Mię, wyobrażałam sobie ją jako trochę pulchniejszą i z krótszymi włosami i wgl, reszta mi pasuje. Takie jest moje zdanie na teraz, po filmie może się zmienić, może scharakteryzują ich bardziej do ich roli i będzie dobrze, niestety dowiemy się dopiero za rok! :)

ocenił(a) film na 8
kindzia160294

Teraz tak przegląda i uważam że ona by pasowała Lyndsy Fonseca na Anastsie :)

kindzia160294

to chyba czytałaś inną książkę Jose tak jest opisany przez Ane:'
" ..... Patrze jak otwiera szampana .Jest wysoki ma na sobie dżinsy i t-shirt podkreślający twarde mięśnia, śniadą cerę , ciemne włosy i oczy....." A Mia zawsze była szczupła i ładna ale już nie będę podawać fragmentów:) przynajmniej tak pisze w książce którą ja czytałam:))
Nie dziwie sie ze dużo osób inaczej wyobraża sobie aktorów jak nie u mnie czytać ze zrozumieniem przynajmniej takie jest moje zdanie a co do Eliota Lukea Grimesa widziałam go w różnych filmach i w cale nie jest dziecinny...Ale również to jest tylko moje zdanie:)

ocenił(a) film na 8
lili88lili

Umiem czytać, wiem że było tak napisane mimo to inaczej wyobrażałam sobie ich :).. A co do Elliota nie mówię, że jest dziecinny tylko, że wygląda dziecinnie, też czytaj ze zrozumieniem :P.

kindzia160294

Z tego co pamietam to Jose byl meksykaninem wiec ten aktor idealnie pasuje;)

Aga_1a

zgadzam sie:)

ocenił(a) film na 8
lili88lili

Dobra dobra może i tak :-). Książkę czytałam na szybko na telefonie, jak tylko wyszla więc wiecie, teraz czytam już ksiazke i bd zwracała uwagę na szczegoly :-). Ale ich sobie tak wyobrazalam, teraz moze zmieni się moje wyobrazenie jak widzę tych aktorow, pozdrawiam.

kindzia160294

Hihi tak myślałam że na szybko:) to miłego czytania życzę:)

kindzia160294

szczegóły są najfajniejsze w tej książce :)

ocenił(a) film na 8
tonia22

Właśnie o te szczegóły chodzi, haha :D