Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,6 210 tys. ocen
4,6 10 1 210186
2,7 51 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Mi osobiście bardzo się spodobał, pokazał nam tajemniczość Grey'a. Zwiastun wygląda bardzo
dobrze, przynajmniej dla mnie. Sceny moim zdaniem odzwierciedlają fragmenty z książki. A teksty
hmm, myślę że zapowiada się fantastyczny film, głębszy niż książka - dialogi są bogatsze w treści.
Nie mam uwag do aktorów- odgrywających główne postacie. Rolę aktorów oceniam dobrze, czuję,
że wprowadzą w klimat książki, a może ciut nawet będzie goręcej i uderzą w samo sedno sprawy.
Co do muzyki...po prostu genialna! Beyonce idealnie do nich pasuje...szczególnie bit z 1.46 gdy
wchodzą do "Pokoju Zabaw". A co wy o tym myślicie?

użytkownik usunięty
wosiaa

mi też się podoba,Dakota i Jemie dają radę,muza też super😀

ocenił(a) film na 5
wosiaa

Pierwszy zwiastun jako tako ujdzie, ale ten drugi jest jakiś bez życia, suchy jak wióry. A co do Dakoty to się nie wypowiadam, bo kompletnie jej nie trawie. Doran... hmmm... jego gry aktorskiej nie widziałam także trudno określić, ale fajerwerków to raczej nie będzie. Książka też bez szału. Pierwsza część jako tako, chociaż dialogi i słownictwo pozostawia wiele do życzenia. Następne części to kompletna pomyłka. Nie da się tego czytać. Podsumowując, po tej produkcji dużo się nie spodziewam.

ocenił(a) film na 3
lliesme

Książka jako dzieło literackie przyznaje jest kiepska...dużo rzeczy się powtarza, prosty języki itd. Ale mimo to podobała mi się. Można się wyłączyć. Szybko się ją czyta i opowiada fajną historię. Moim zdaniem film będzie fajny, sądzę nawet że lepszy niż książka. No ale to tylko moje zdanie.

wosiaa

Mile mnie zaskoczył! Co do pierwszego, to było to na zasadzie ''no coś trzeba pokazać tym ludziom'', i nie zrobił na mnie wrażenia, drugi spełnił swoje zadanie i przekonał mnie do obejrzenia filmu. Co do aktorów, Jamie wymiata w serialu The Fall, tylko jak sam przyznał w którymś wywiadzie, za bardzo tam się nie wysila, jak będzie w tym filmie, się okaże! Gdybym jednak miała oceniać po zwiastunie, to myślę, że udźwignie tę role. Co do Dakoty, to nie miałam przyjemności oglądać jej w innej produkcji, także nie mam pojęcia co może z siebie dać, ale w zwiastunach wygląda przekonująco i śmiem rzec, że daje rade dziewuszka :) Co do scenariusza to, uważam, że na pewno będzie lepszy od książki, która powinna mieć z przodu napis ,, słabo napisana, ale historia wciągająca.''Na sam koniec wywodu, przyznaje racje @wosia-film będzie lepszy od książki, ba! Przebije ją milion razy :)

ocenił(a) film na 8
wosiaa

Mi także podobał się drugi zwiastun. Muzyka rewelacja. I zanim odezwą się wszyscy hejterzy, uważam że chemia między aktorami jest i to widać gołym okiem.

ocenił(a) film na 3
sara__m

Widać i to bardzo :)

wosiaa

zgadzam się z Tobą