PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,6 208 tys. ocen
4,6 10 1 207805
2,6 63 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

E L James ‏@E_L_James 12 min

The gorgeous and talented Charlie Hunnam will be Christian Grey in the film adaptation of Fifty Shades of Grey.

E L James ‏@E_L_James 1 h

I am delighted to let you know that the lovely Dakota Johnson has agreed to be our Anastasia in the film adaptation of Fifty Shades of Grey.

https://twitter.com/E_L_James

użytkownik usunięty
misia434

Okropny wybór.TRAGEDIA. Ana mnie zbytnio nie obchodzi, bym ją przełknęła, ale ten Charlie? Przecież on wygląda jak wielki miś! Ponad połowa jego zdjęć w google jest obleśna: wielki, futrzasty...I on ma być lepszy od tej hordy seksownych proponowanych przez fanów aktorów???? Moim faworytem jest Ian, ale ktokolwiek - Matt, Alex, Hanry itd. - byłby o niebo lepszy, seksowniejszy niż on. No sorry...

Może mnie przekona trailer, ale póki co nie mam ochoty iść do kina. To nie jest Bóg Seksu.

zgadzam się w 100% :(

ocenił(a) film na 8
misia434

bleeeeeeeee co za obsada nie wytrzymam co za kretyn ją wybierał ;/

użytkownik usunięty
milusia189

kretynką jest najwyraźniej sama autorka książki....

ocenił(a) film na 5

co to ma być, masakra. i mówili, że wezmą pod uwagę zdanie fanów. yhy akurat!

ocenił(a) film na 8
samotnia

Wybór aktorów beznadziejny!

wube001

koleś okropny i na pewno nie jest pociągający jak christian grey a panna jakaś stara. nie tak ich sobie wyobrażałam. na szczęscie nie miałam zamiaru tego oglądać

misia434

Ja także zgadzam się w 100 %. Wybór jest beznadziejny !!!

Ja byłam za Mattem, ale też zgadzam się w 100%. Ten cały Charlie nie jest ani trochę sexy ._.

ocenił(a) film na 4

Wiecie.. Nie na wszystkich zdjęciach wygląda totalnie obleśnie. Może go jakoś ładnie ogolą i obetną do serialu to będzie jeszcze jakoś. :D

ocenił(a) film na 7

Też się zgadzam.. póki co kiepsko się zapowiada.... a ta liczyłam że wybiorą jednak Iana..... ;(

ocenił(a) film na 1
Sandra_lodz

No tak, lepiej wybrać aktora który nie umie grać.

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Masz na myśli Iana? powiem szczerze że widziałam tylko parę pozycji z Ianem.. Moj wybór nie jest dla jego gry aktorskiej tylko wyglądu, który mi bardzo pasuje do roli Greya.. Spojrzenie szarych oczu pełnych władzy dosłownie takie jak Christiana :)

misia434

Wybrali cholernie zdolnego aktora, a nie gogusia ubzduranego przez gimnazjalistki i inne głupie siksy ograniczające się tylko do telenowel, a aktorki z niczego nie kojarzę...

ocenił(a) film na 5
theonlykind

Zdolny może. Ale nieodpowiadający opisowi bohatera z książki. No sorry.

Hitachi_Yuko

Taak. Co z tego, że zdolny jak taki obleśny...

ocenił(a) film na 5
kora_

Niestety ;_; Żałuje, że nastawiłam się pozytywnie po przeczytaniu książki na film. Jak aktorzy są dobrzy to i niedociągnięcia fabularne idzie "przełknąć".

kora_

W facetach nie gustuje, ale to że na ogół jest lekko zapuszczony na potrzeby serialu (SoA) to nie znaczy że jest brzydki... http://l.yimg.com/os/publish-images/omg/2013-07-16/5de97f2e-7ec2-428b-bbb5-b2d5c dc7366a_charlie-hunnam-shirtless-topless-body.jpg Jak dla szanownych panien on jest obleśny to się pochwalcie swoimi chłopakami (o ile takich macie).
@kora_ ty raczej przystojniejszego w życiu nie będziesz miała :D

ocenił(a) film na 7
theonlykind

Nie jest brzydki i jako Jax: hot. Ale nie jako Grey! Mam nadzieje, ze naucza go porzadnie chodzic bo w SoA i w Pacific Rim ciagle sie giba z boku na bok...Moze to moje subiektywne zdanie, ale dla mnie Grey mial byc wsoki, dobrze zbudowany, ale smukly. Nie jest zlym aktorem, ale poprostu nie potrafie go sobie wyobrazic w tej roli. W mojej glowie gral Alex;( Coz, trudno. Do kina i tak pojde, bo ciekawa jestem, co zostanie z ksiazki jak sie nia zajmie hollywood.

kora_

Obejrzyj go sobie w "Hooligans" i powtórz, że jest obleśny ;).

NadiaX

albo w Pacific Rim, ja nie mogłam oczu od niego oderwać.

k8111

haha dokładnie ;) ja osobiście uważam, że Charlie nadaje się na filmowego Grey'a ;P

ocenił(a) film na 3
NadiaX

no masz racje... jak ogolą to bedzie ciacho:P

ocenił(a) film na 2
Hitachi_Yuko

A były jakieś obszerniejsze opisy? Nie.

ocenił(a) film na 5
deadrys

Przeczytaj książke i napisz jak już coś znajdziesz. Jak nie może udaj sie do okulisty.

ocenił(a) film na 2
Hitachi_Yuko

Chyba podziękuję i nie powrócę do tego wielkiego dzieła. Cieszę się niemniej, że OBSZERNE OPISY pozwoliły ci napisać poprzedni komentarz. Tobie wybrany aktor może nie odpowiadać, bo masz niedojrzałe wyobrażenie przystojnego faceta (serio?) i w tej roli zapewne widziałabyś Matta :)) Udaj się do okulisty.

ocenił(a) film na 5
deadrys

Oh, nie wiedziałam że mamy na sali jasnowidza. Akurat ja widziałam Greya o twarzy Barnesa, ale to i tak nieistotne, role obsadzone i kropka. I nie powiedziałam, że Hunman jest brzydki, nie, jest bardzo przystojny, tylko to nie ten typ. Harleyowiec a sadomasochistyczny zwyrodnialec. O to mi chodzi.

ocenił(a) film na 7
misia434

Jakieś totalne nieporozumienie.. Gorzej już nie mogli wybrać.

ocenił(a) film na 7
Lena_88

Owszem, mogli. Stewart& Pattinson

misia434

nikt ich chyba nie obstawiał :P

ocenił(a) film na 7
kamila3105

bedzie musiał nadrobić zaległości w siłowni zeby nie wygladac jak mis tylko jak sexowny biznesmen

aniula1989AS

tej aktorki nie kojarze,ciekawe jak wyjdzie film heh.

aniula1989AS

Zmienicie zdanie jak zobaczycie go w garniturze, ogolonego i z krutszymi włosami. Jest bardzo przystojny ale większość jego zdjęć w necie jest z serialu gdzie gra charlejowca z tąd to nadmierne owłosienie, ale jak znajdziecie go bez tej otoczki to zupełnie inna bajka. Na poczatku tez byłam przerazona ale potem zmieniłam zdanie.

tusia1985_20

Hmm, widziałam kilka zdjęć, gdzie wyglądał w miarę ok, jednak ta twarz i spojrzenie nadal nie pasują :(
Może wrzucajcie linki do jakichś konkretnych zdjęć, gdzie wg was wygląda najlepiej i pasuje do roli..? Tak w ramach pocieszenia niezadowolonych z wyboru ;D

ocenił(a) film na 2
tusia1985_20

Mozna na necie znaleźć jedo zdjęcia w garniaku i z krótszymi własami...ciągle nie to!

Mallena28

Dokładnie. Nie ma w sobie "tego czegoś". Tak samo Dakota, poza tym wygląda staro, a ma dopiero 23 lata.

ocenił(a) film na 3
tusia1985_20

ja też właśnie tak miałam. Wolałam Mata ale on naprawde wypadnie dobrze...

aniula1989AS

http://4.bp.blogspot.com/-krsY1ur7i_c/TtgKaJ1pvSI/AAAAAAABJu0/0qhcdM6mZhc/s400/h unnam%2Bbar%2B2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-EWjpsDrVKzw/TtgJs5I-MGI/AAAAAAABJrA/KxZRR24eS_g/s400/h unnam%2B7.jpg

Tyle w temacie siłowni.

ocenił(a) film na 7
eatmoreketchup

To nie sa przypadkiem zdjecia z 1. albo 2. sezonu SoA? A za tydzien wychodzi dzieki bogu sezon 6.

misia434

Noo niezbyt mi się oni podobają...są lepsi aktorzy...
ale i tak się cieszę że nie będzie kristen stewart

misia434

Podoba mi się ten wybór. I błagam, przestańcie już z Mattem bo rzygać się chce.

Poza tym czuję, że co najmniej połowa z Was i tak nie zostanie wpuszczona do kina.

bittersweet_

właśnie od ilu lat będą wpuszczać ? bittersweet wiesz ja akurat mam 20 lat :) i wpuszczą mnie na pewno :) mam tylko nadzieje że w kinie nie będzie setki cieszących się 15 nastek bo po prostu wyjde .

ocenił(a) film na 5
bittersweet_

Powinni od 18 ze względu na treść. No ale wiecie, każde kino rządzi się innymi zasadami. A co do Matta to sie zgadzam, on wcale nie był najlepszym kandydatem do tej roli. Teraz i tak już nic się nie zmieni, więc zostaje czekać na zwiatun.

ocenił(a) film na 7
Hitachi_Yuko

Jeśli nie będzie najostrzejszej kategorii wiekowej to nie będzie po co iść bo sorry ale jakby nie patrzeć jak wytną wszystkie sex sceny to im fabuły zostanie na 20 minut filmu i to takie naciągane :D

misia434

W kwestii tego Pana- jak się ogarnie i włoży garniak nie ma aż takiej tragedii ale wizualnie... bardziej typ sportowca niz biznesmena.
http://i2.listal.com/image/706599/936full-charlie-hunnam.jpg
http://24.media.tumblr.com/9e1aef55976d165c854b7b085867c454/tumblr_mqnoe9ePCW1r2 ispwo1_500.jpg

Ogólnie typowy "amerykański złoty chłopiec" i "amerykańska blondynka" w typie chearlederki.
Nie wiem czy to aktualne zdjęcia ale na obecnych wyglądają oboje troche staro...za staro jak na postacie z książki

sylwiados

On jest Brytyjczykiem....

theonlykind

Ups:) No to się nie popisałam:)

misia434

Grey'em powinien być albo Somerhalder albo Pettyfer, a Anastasią ta cała Bleedel - jak dla mnie tylko taka obsada przechodzi...

użytkownik usunięty
Maszkula

Ehh, może ich pofarbują bo ten blond mnie w oko koli.

Ciekawe kiedy pierwszy zwiastun. Patrząc po ich "speedzie' w newsami to zapewne w grudniu/styczniu. Do tej pory, drogie panie, można o 50 shades zapomnieć, bo nie ma co się jarać, jak nie ma Boga Seksu.

ocenił(a) film na 2
misia434

Zgadzam się z krytycznymi opiniami. Obsada fatalna. Charlie Hunnan blondyn, a christiam powinien być ciemnowłosy. Natomiast Dakota jest blondynką a Anastazja była szatynką. (No dobra przefarbuja ich). Jestem zawiedziona. W "Sons of Anarchy" jest przekonywujący, ale do tej roli nie pasuje!!! Ona...no cóż. Mam wrażenie, że taka krowiasta ;-/ Brak jest smukłości a taka książkowa Ana była. Wydaje mi się, że autorka książki miała zbyt dużo do powiedzenia jesli chodzi o obsadę. Film rządzi się innymi prawami niż książka. W książce wyobrażamy sobie bohaterów a w filmie ich widzimy. Najwyraźniej E.L. James ma inne wyobrażenie Greya i Any od reszty świata. Wygląd tu jest bardzo istotny, i nie chodzi o to czy ktoś jest mniej czy bardziej przystojny tylko czy pasuje. W mojej opini Matt Bomer z wyglądu pasował do roli Christiana idealnie to nie oznacza, że dobrze by tą postać zagrał. Uważam jednak, że powinien być to mężczyzna w podobnym typie urody. Ana powinna natomiast być w stylu Niny Dobrew, Minki Kelly itp.
Ten film nie będzie miał 50 odcieni...Będzie albo biały albo czarny. Albo będzie wielki sukces, albo spektakularna klapa....