PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205534
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Nie mogę pojąć dlaczego wszyscy tak się rozpisują, że to takie g*wno... Boże, normalny film o miłości z troszkę odważniejszymi scenami erotycznymi. Nie jest to arcydzieło, ale nie jest też zły! Mi się oglądało przyjemnie, mój chłopak, który nigdy nie słyszał o tej książce też wyszedł w miarę zadowolony...
Odnoszę wrażenie, że jak coś odnosi duży sukces, to sfrustrowany i zazdrosny Polak nie umie tego przełknąć.... Płytko i przykro.

malmaA

Skoro tak, to cały świat jest sfrustowany, ponieważ na IMDB jeszcze niższe oceny niż na filmwebie. ;]

ocenił(a) film na 5
Wakko

Kurczę, może i tak jest ;)
Ja po prostu nie rozumiem tak niskich ocen. Zresztą zanim w ogóle ten film wyszedł, to już wszędzie się rozpisywano jaki to on będzie beznadziejny, jacy źle dobrani aktorzy itp. Ja tam byłam pozytywnie zaskoczona i nie wstydzę się tego powiedzieć.

ocenił(a) film na 7
malmaA

Film dedykowanyjest fanom papierowego pierwowzoru - najlepiej wszystkich części. To właśnie ci ludzie zrozumieją najbardziej o co w tym wszystkim chodzi i nie będą tylko pisać jaki to szajs wyszedł do kin. Robią to ci, co mają najmniejszą wiedzę na ten temat. Fabuła jest dobra, INNA niż inne walentynkowe słodkości. Niestety film już nie tak dobry, ale co jak co, trylogii nie można tak po prostu skreślić, lub co gorsza obrażać jej czytelników. Wydaje się innym, że ten erotyzm to już zbyt wiele, przesada, ale chyba tylko tym co idą na ten film tylko z tego względu. Nie wyciągają wniosków, a to przecież nic trudnego...oczywiście łatwiej jest napisać "chłam, opowiastka dla nie zaspokojonych kobiet...'' jasne.
I nie uogólniajmy. NIE CALY ŚWIAT JEST SFRUSTROWANY. Bardziej są sfrustrowani ludzie, którzy poszli na film ze względu na te wszystkie sceny i doznały rozczarowania. Bo nie o to w tym wszystkim chodzi.

malmaA

Bardzo zdrowe podejście : )

ocenił(a) film na 5
elase

Dzięki :)

ocenił(a) film na 1
malmaA

"o miłości"
Hahahahaha xD

malmaA

Bo producenci rozbudzili nadzieje, podgrzali atmosferę i... się ludziska rozczarowały. Tyle...