PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205568
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Film ok

ocenił(a) film na 10

Uwazam, ze film jest dobry. Oczywiście nie oddaje ducha książki, ale nie czarujmy sie - mało który film zrównuje sie książka. Moja jedyną uwagą jest słaba ścieżka dźwiękowa. Oprócz dwóch czy trzech rewelacyjnych piosenek jest cisza ... Pozdrawiam fanów książki, a tym co nie czytali pierw polecam książkę przeczytać, a pózniej sie o niej wypowiadać

ocenił(a) film na 2
nika2609

uważam, że ścieżka dzwiękowa to największy atut filmu, The Rolling Stones rządzą! cała reszta to porażka...

ocenił(a) film na 5
nika2609

To mamy całkowicie inne zdanie... Soundtrack mnie uwiódł i muzyka była świetnie wpasowana, zaś film wydaje mi się lepszy od książki, zminimalizowali sceny erotyczne, które podczas czytania stawały się irytujące, opisane identycznymi zwrotami, frazesami, no i trzeba przyznać, że 50SoG jest napisane bardzo słabym stylem, językiem, a tego w filmie nie widać. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, spodziewałam się, że film będzie klapą, a mnie uwiódł, już za tydzień planuję znowu odwiedzić kino... :)

ocenił(a) film na 2
gloryy

nie pamiętam co było w książce, ale męczyło mnie to, że nie było wątków pobocznych... cały czas tylko Ana i Christian, pod koniec nie mogłam na nich patrzeć :(

ocenił(a) film na 5
carolina_liar

Nigdy o tym nie myślałam, ale faktycznie, masz rację...
Chociaż był Elliot i Kate oraz Ethan i Mia, choć w bardzo minimalnym stopniu.

ocenił(a) film na 2
gloryy

niby książka jest pisana w 1 osobie i ma to jakiś sens, ale film męczący :( może w kontynuacjach będzie lepiej ;)

ocenił(a) film na 5
carolina_liar

Ile gustów, tyle opinii. Według mnie z przeciętnej książki zrobili dobry i interesujący film :)

ocenił(a) film na 9
nika2609

A ja uwielbiam i książkę i film i niech mówią co chcą, ale to jest fajna historia miłosna