PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205552
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

IMDB

ocenił(a) film na 2

Jestem w szoku! tak nagłaśniany a tu takie suprise :O Na imdb średnia 3.2 oceniło 8 929 osób

użytkownik usunięty
theszymonfilipiak

Spodziewałem się tego ;)

ocenił(a) film na 5
theszymonfilipiak

No ten film obiektywnie nie będzie oceniony :) Fani dają 10 a ci którzy tego nienawidzą 1 nawet jak nie oglądali.Żeby tylko ocenę celowo zaniżyć.Zobacz w statystykach oddanych głosów :D

theszymonfilipiak

A widziałeś to ? http://www.imdb.com/title/tt2322441/ratings-male
Głosowanie mężczyzn tylko tak wygląda(dają 1, aby zaniżyć ocenę) i podejrzewam, że nawet połowa z nich nie widziała tego filmu. Targetem są kobiety i one głosują inaczej.
Poza tym bardzo dziwna sprawa, że 4,5 tys. głosów jest od mężczyzn, a tylko 2,5tys. od kobiet ;)

polina0

Może po prostu większość użytkowników IMDB stanowią faceci ( w sumie na pewno ) , którzy ( całe szczęście ) nie nabierają się na proste chick-flicki , które są przeznaczone stricte dla przygłupich nastolatek z niepofałdowanym mózgiem wielkości nerkowca.

theszymonfilipiak

osobiście nie jestem zbytnio zaskoczona, spotkałam się w internecie (głównie społeczność tumblr) z ogólną nienawiścią do tego filmu ze względu na to, że nie przedstawia on zdrowego związku, a główna bohaterka jest, można by rzec poniżana, podpisało się pod tym kilka tysięcy osób, ktoś nawet podsunął pomysł by na złość pójść na seans SpongeBoba i by akurat ta bajka przyniosła lepsze dochody niż 50TG ;)

theszymonfilipiak

Zatkało mnie jak zobaczyłem średnią na imdb. Zawsze pierwsze oceny (przeważnie pierwsze 10 000) są mocno wygórowane, dopiero potem spada. Nie czytałem książki, właściwie nic nie wiem o Pięćdziesięciu twarzach Greya poza tym, że jest to erotyk który okazał się bestsellerem i teraz wszyscy pchają się do kina na adaptację. Spodziewałem się oceny w okolicach 7-8. Czyżby było, aż tak beznadziejnie?

szmyrgiel

ja spodziewałem się okolic piątki, ale póki co hejterzy górą... ten film już tak będzie miał, że najwięcej będzie 10-ek i jedynek... ciekaw byłem jak będzie wyglądać to tutaj, ale trzeba poczekać przynajmniej do poniedziałku, kiedy grupa głosujących będzie bardziej reprezentatywna, choć tu również spodziewam się skrajnych ocen...

użytkownik usunięty
theszymonfilipiak

a na rotten tomatoes tylko 30% pozytywnych opinii

ocenił(a) film na 3
theszymonfilipiak

Kampania reklamowa zwykle mało ma wspólnego z jakością filmu