PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205568
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya
ocenił(a) film na 10
EastJudas

Dla mnie dużo, myślę, że Zmierzch pobije. Dużo ludzi czeka na niego, choć zauważyłam zażenowanie obsadą :P

ocenił(a) film na 6
megaami

ja na sali słyszę już tylko szyderczy śmiech, nie wiem co lub kto mógłby uratować tę produkcję w moich oczach

more_than_a_woman

jak na takie negatywne nastawienie to bardzo dużo się udzielasz w każdym założonym temacie.

ocenił(a) film na 6
beti

nie zwróciłam na to uwagi, ale dziękuję za wytknięcie ;) czy jest coś złego w udzielaniu się pod wpisami, na których temat mam coś do powiedzenia ? nie miałam pojęcia, że jest jakiś limit, jeszcze raz dziękuję za przypomnienie, pozdrawiam :))))

more_than_a_woman

nie ma nic złego, tylko w filmach, których nie akceptuję, nie ma mnie :-)
Ja zdecydowanie jestem za Jamie'm, ale Dakocie zrobili za ciemne włosy
http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20483133_20754880_30051094,00.html
Bomer na wstępie był odrzucony przez autorkę ze względu na wiadomo co, a Charlie to przypakowany cwaniak.
Polecam "The Fall" - Jamie ma potencjał.

ocenił(a) film na 5
beti

potencjał może nie wystarczyć w tym przypadku....

ocenił(a) film na 6
beti

może źle się wyraziłam albo Ty mnie źle zrozumiałaś, ale ja nigdzie wprost nie napisałam, że tego filmu nie akceptuję, po prostu wyrażam swoje rozczarowanie Dornanem, żeby nie było kibicowałam mu przez chwilę po rezygnacji Hunnama a zdjęcie z podanego przez Ciebie linka najbardziej chyba do mnie przemawia :)

more_than_a_woman

Jamie zaskoczy Was pozytywnie ;-
chyba, że skopią scenariusz, wtedy żaden aktor nie pomoże

ocenił(a) film na 6
beti

nie wątpię w talent aktorski Jamiego, zwłaszcza że obejrzałam z nim tylko te kilka odcinków OUAT, czepiam się bardziej jego wyglądu, który mi nie pasuje na Greya, tyle ;) a jeśli w roli obsadzają kogoś kto mi się widzi i przede wszystkim jest wg mnie dobrym aktorem to okazuję zadowolenie :))

ocenił(a) film na 5
beti

obiecujesz? naprawdę będzie musiał się postarać...

beti

na wiadomo co? na co? no, najlepiej pasuje Jamie, zgadzam się

ocenił(a) film na 10
beti

Według mnie Ana miała ciemniejsze :P

ocenił(a) film na 10
beti

The Fall oglądałam, Jamie był taki mroczny :P I podobało mi się jak krępował te dziewoje, myślę, że takie sceny pójdą mu doskonale :D pozdrawiam!

more_than_a_woman

wiesz co, nawet jeśli hejterzy pójdą to zysk jest większy :) też liczę na to, żeby był ten film fenomenem i zarobił dużo:)

ocenił(a) film na 6
EastJudas

nie twierdzę, że nie obejrzę tego filmu ;) po prostu z Hunnamem w roli głównej byłby godny obejrzenia w kinie a tak to interesuję się już tylko przez sentyment i kobiecą ciekawość ;)) a obejrzę pewnie online ;P

more_than_a_woman

nie czytałem książki, ale myślę, że lepiej pasuje ten aktor, którego teraz wybrali... :P mi nie wypada iść, jak już to laskę jakoś namówię, bo chce się przekonać czy bd dobry ten film xd

ocenił(a) film na 10
EastJudas

Koniecznie przeczytaj książkę :P Film dopiero w 2015 :D

megaami

wczoraj zacząłem 4 pierwsze rozdziały :D przyznam, że tekst nie jest aż tak wyśmienity, ale nie aż tak banalny jak wielu mówiło :P ciekawi mnie jednak czy w filmie narracja będzie pierwszoosobowa ze strony Any, czy nie, bo 70% tego co przeczytałem to jej odczucia, emocje i przemyślenia :P

ocenił(a) film na 10
EastJudas

Wydaje mi się, że będzie tak jak w książce :) Przynajmniej w Zmierzchu tak było. Kurcze teraz przeczytała bym wersję oczami Christiana :P

megaami

A ile Zmierzch miał? 70mln $?

EastJudas

otwarcie na poziomie Igrzysk Śmierci

beti

szczerze? powinien więcej nawet, bo książka sprzedała się w większej ilości, ale wszystko zależy od promocji i zwiastunu...

EastJudas

drugie tyle dołożą Walentynki

beti

Szykuje nam się $300 mln film w US? weź jeszcze Worldwide... może być to najbardziej kiepski (oby był dobry) i kasowy film :)

EastJudas

pamiętaj, że największą kasę generują małolaty, których na ten film nie wpuszczą. Nie każda czytelniczka odważy się na kino.

beti

a jakie jest PGI? 13? czy 16? No właśnie, gospodynie domowe to tylko część z nich pójdzie do kina (tak z 30%). Najwięcej stawiam na pary (chłopaków zaciągniętych przez swoje dziewczyny) jeśli chodzi o Box Office :)

EastJudas

Ma być 21 :) Mam nadzieję, że film nie sprzeda się aż tak dobrze jak Igrzyska. Ja tam obejrzę wersję online w wolnym czasie i stanowczo z dużą ilością alkoholu.

ocenił(a) film na 10
EastJudas

Z najnowszych wiadomości wynika, że film będzie w kinach dostępny pod wersją R, ale nie wykluczają późniejszego wpuszczenia NC - 17

ocenił(a) film na 5
EastJudas

w sumie ciekawe czy pobiją Przed Świtem czy Harre'go. Na razie wszyscy są napaleni, ale czy wyjdzie tak pozytywnie. Dużo dziewczyn zrezygnowało tylko z tego powodu, że Matt nie zagra Christiana... jakby to naprawdę miło zmienić aż tak dużo w stosunku do filmu.
Na film pójdę z całą pewnością, chociaż sądzę że robią za duży szał na tej ekranizacji, bo jednak zawsze książka pozostaje książką i jest inne wyobrażenie i takie powinno zostać w nas do końca.
Kategoria wiekowa ma być R i później ma być wypuszczona NC-17. Chętnie bym się wybrała na tą drugą(na pierwszą również) o ile to wszystko dojdzie do jakiegokolwiek skutku.

ocenił(a) film na 10
Natallis

Mogły by być obydwie wersje, nie pogniewała bym się :D

ocenił(a) film na 5
megaami

dokładnie, podzielam Twoje chęci :D Cała adaptacja w pełnym wymiarze i zaciętą dociekliwością scen :D :D

ocenił(a) film na 10
Natallis

O tak, i niczego więcej nie trzeba :D haha!

EastJudas

Wszystkie typy w temacie są z kosmosu. Film ma kategorię R więc więcej niż 60 mln nie zarobi na otwarcie.

neo_angin

no tak, dopiero niedawno sie tego dowiedzieliśmy, że ma kat. R

EastJudas

Nie wiem kto mógł myśleć, że to się da zrealizować niższą kategorią wiekową.

neo_angin

Jeśli chcieliby więcej zarobić nie zrobiliby kat. R, więc propsy dla nich, że zaryzykują i zrobią to porządnie ;)

ocenił(a) film na 10
EastJudas

+ w planach możliwa jest kat. NC-17 dla żądnych ostrzejszych scen fanów :p

megaami

ciekawe czy prawdziwych aktorów zastąpią dublerzy, bo NC-17 to raczej wszystko pokazane:D

ocenił(a) film na 10
EastJudas

Raczej nie, Jamie jest śmiały :P wystarczy spojrzeć na jego sesje http://www.alanilagan.com/wp-content/uploads/2013/01/13jamiedornan104.jpg

ocenił(a) film na 5
megaami

taki ma zawód, znaczy model :D więc pewnie dupsko pokazywał nie raz :D

kasiag79

http://i.imgur.com/PNnzD.png xD

megaami

no wiesz, co innego pokazać się od przodu, co innego od tyłu :D

ocenił(a) film na 10
EastJudas

Haha, zobaczymy jak oni to wykreują :D

ocenił(a) film na 5
EastJudas

wiem wiem, ale jak ktos pokazuje z tyłu to i z przodem pewnie nie ma problmów, no chyba że ma jakis defekt :) :D

kasiag79

no wiesz, jest różnica, czy ktoś się chce zgodzić na to czy nie, bo pokazać dupę to nie problem przecież:P zobaczymy co wymyślą xd

ocenił(a) film na 5
EastJudas

dokładnie :) w sumie chyba wiedział na co się godzi nie? :D

kasiag79

dokładnie, a na 99,9% to właśnie ta rola będzie definiować jego całą karierę aktorską, za tą rolę zostanie zapamiętany w historii kinematografii (obojętnie czy film będzie dobry, czy słaby) więc na jego miejscu poszedłbym na całość :D

ocenił(a) film na 5
EastJudas

pewnie, raz się żyje :D

ocenił(a) film na 6
EastJudas

popieram ! :))))

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

oby tylko miał się czym pochwalić :D chyba w reklamach gaci nie miał w slipy włożonych skarpetek :))))))))