Czytając część komentarzy przez zaczęciem książki, trochę one mnie zraziły. Ale jak zaczęłam czytać I tom nie mogłam się oderwać, potem szybko poszedł II i III tom. Moim zdaniem część ludzi która czytała ją to chyba ze względu na te wszystkie seksualne wyczyny tej dwójki. Mnie ta książka bardzo się spodobała ( tak że kupiłam dla siebie ) ponieważ wiem że do niej będę chciała wrócić. Czytając ją nie działała na mnie tak bardzo seksualnie/fizycznie ale bardziej psychologicznie.
Dlatego boje się troszkę jak to scenarzysta pokarze, ponieważ nie raz zdarzało się że film był nie do oglądania, ponieważ nie potrafił pokazać tego co chce nam autorka książki przekazać albo pokazać. Mam nadzieję że w trakcie kręcenia filmu pokażą coś więcej a nie tylko to z jakiego powodu większość populacji chciało przeczytać tę książkę.
Zgadzam się, na mnie też tak działała i zaczęłam czytać, nie ze względu na seksualność, a wyjątkowe uczucie, na jakie porywa się Christian. Sądzę, że sam dobór aktorów musi być strzałem w 10, bo jak dadzą jakiegoś "złamasa" zamiast silnego przystojniaka, to będzie klapa. Pozdrawiam ;)