PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205534
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Jest kilka lat starszy, ale moim zdaniem pasuje idealnie: figura, spojrzenie...
Należałoby mu lekko poprawić fryzurę (zakryć wysokie czoło), i uzyskać efekt jak napisała
EL James "f u c k e d-hair".

imienislaw

Jak się cieszę, ze nie ja jedyna myślę, że byłby IDEALNY!
z opisu nie pasują usta, bo jego są dość wąskie.

Porcelanowa

Czytałam tylko wersję angielską, zastanawiam się czy zajrzeć do polskiej, chociaż boję się tłumaczenia ;) Tak czy siak, ja też się cieszę, że jestem jedyna. Michael pasuje na Christiana Greya (mimo tych ust;). Z resztą po lataniu z gołym tyłkiem w Shame (swoim czy dublera) nie ma co do tego wątpliwości ;) Mam nadzieję, że nie zepsują filmu obsadzając jakiś młodych, niezbyt zdolnych aktorów (patrz Zmierzch). Książka nie jest górnych lotów, więc z filmu łatwo będzie zrobić szmirę ;)
Jeśli chodzi o Anę, wydaje mi się, że mogłaby pasować Melissa Benoist. Jak uważasz?
https://www.google.pl/search?q=Melissa+Benoist&rlz=1C1SVEE_enPL408PL408&sugexp=c hrome,mod%3D15&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=SBa_UJ7RN4W FhQfjjIEo&biw=1097&bih=541&sei=UBa_UPTZO4yRhQfH1YHAAw

imienislaw

polskie tłumaczenie posiada idiotyczne zwroty. typu "święty Barnabo", "moja wewnętrzna bogini" itp.. wolałabym prawdę mówiąc w kluczowych momentach czytać nasze soczyste polskie słowa, niż wyżej wspomnianego Barnabę:D
prawdę mówiąc przez całą książkę miałam przed oczami Michaela.
co do Any- nie zastanawiałam sie nad żadną konkretną aktorką. chociaż, gdy patrzę na Melissę jako Anę to.. wyglądają razem BARDZO.

ocenił(a) film na 7
Porcelanowa

"święty Barnaba" mnie rozwalił na łopatki, ale w oryginale jeśli się nie mylę Ana mówiła "holy Moses".. nie wiem jak wyszedł z tego Barnaba heh

fffiona

juz naprawde lepsze byłoby "jasna cholera"...

imienislaw

jednak po namyśle Melissa może być zbyt "słodka".. a Rooney Mara? ;> bardzo podobała mi się jej rola w "Dziewczynie z tatuażem" + ma podobną urodę do tej wcześniej wspomnianej

Porcelanowa

Rooney OK. Melissa może i słodka, ale Ana taka jest chyba trochę niewinna i słodka przynajmniej na początku. Jessica Lowndes jest też ładna.