PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 205 tys. ocen
4,5 10 1 204688
2,7 58 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Prosiłabym o wklejanie linków do newsów , fajnych zdjęć itd itp w tym temacie :)

http://insidemovies.ew.com/2013/10/25/fifty-shades-of-grey-luke-grimes/
http://oi42.tinypic.com/30tmlc8.jpg :(

ocenił(a) film na 6
elizabeth_otto

i problem niżu demograficznego rozwiązany haha

more_than_a_woman

Matt Bomer był by najlepszy do roli Szarego wlasnie tak go sobie wyobrazalam czytajac :)

Nathicana

Oj, chyba nie tylko ty ;)

ocenił(a) film na 6
katep76

nadal tego nie pojmuję, ale okej ;))

more_than_a_woman

Dlaczego? Mat ma zniewalający uśmiech i to coś w oczach co działa na kobiety. Jego spojrzenie potrafi być zarówno gorące jak i stanowcze, mrożące krew w żyłach i nie znoszące sprzeciwu. Świetny zarówno do roli pozytywnego jak i negatywnego bohatera. Jamie Dornan jak dla mnie trochę za lalusiowaty - nie pasuje do ostrego, stanowczego i perwersyjnego o upodobaniach SM Greya.

ocenił(a) film na 6
katep76

Dornan nie pasuje i mi na Greya, ale to co napisałaś o Bomerze wg mnie to grupa przesada, wgl na mnie nie działa :)

more_than_a_woman

Ja tylko napisałam moje odczucia. Każda z nas ma inny typ swojego "ideału" :) A ty - kogo byś widziała w tej roli?

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

no kogo byś widziała ? :))) ;>

ocenił(a) film na 6
more_than_a_woman

gruba przesada*

spoko, rozumiem :)) ja bym widziała w tej roli ...<fanfary> François Arnaud !!!

more_than_a_woman

Chyba trochę za młodo wygląda, pomimo 28 lat... Na niektórych zdjęciach fajnie wygląda, ale to nie mój Szary :)

ocenił(a) film na 6
katep76

no co głowa to praktycznie inny gust, to normalne :) a jeśli chodzi o mnie, dla takiego Greya męczyłabym film do zrzygania ; ))) przepraszam za słownictwo.

more_than_a_woman

ha ha ha - dla swojego Greya, każda z nas by męczyła :)

ocenił(a) film na 10
elizabeth_otto

Nie otwiera mi się, co to?

ocenił(a) film na 6
megaami

wykasuj spację tu 723 650 to wskoczy ;)

ocenił(a) film na 10
more_than_a_woman

Hahaha, świetne :D

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

gdzie tą spację wykasować? chyba jestem jakas lewa... :D

ocenił(a) film na 6
kasiag79

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/1002926_723>tu<650004331622_911 923962_n.jpg spoczko, i mnie zajęło to chwilkę ;)

basia990

http://thestir.cafemom.com/entertainment/164351/charlie_hunnam_finally_reveals_w hat0?utm_medium=sm&utm_source=facebook&utm_content=50shades_fanpage

ocenił(a) film na 10
basia990

Dobrze prawi :D

basia990

przynajmniej w swoich wypowiedziach nie obsmarowuje nikogo, może nie ma żalu po odejściu z FSOG

ocenił(a) film na 5
elizabeth_otto

przeciez sam odszedł to dlaczego ma mieć żal?

ocenił(a) film na 6
kasiag79

śmiem stwierdzić nawet, że on odczuwa z tego powodu satysfakcję i ulgę ;)

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

też tak myślę :) ciekawe naprawdę dlaczego odszedł, bo jakoś mi się nie chce wierzyć w napięty grafik...

ocenił(a) film na 6
kasiag79

złośliwi twierdzą, że przeczytał książkę ; )

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

i przestraszył się bo będzie musiał pokazać pitola :D czy, że wolałby zagrać w ekranizacji lepszego dzieła? :D

ocenił(a) film na 6
kasiag79

przestraszył się podobno tej całej nagonki i zainteresowania, nie chciał być drugim Pattinsonem ii chodzą też słuchy, że rządził się za bardzo w kwestii scenariusza i nastąpił konflikt interesów ;P

more_than_a_woman

czytałam ostatnio, że poszło o sceny w scenariuszu (może nie chciał pokazać się w stroju Adama) i chciał więcej kasy. Jaki aktor taka gaża. Mimo, że to ekranizacja bestseleru to nigdy nie można być pewnym, że zarobi miliony (no nie oszukujmy się na pewno zarobi). Twórcy nie chcieli mu dać czego chciał więc odszedł. Poza tym fanki Greya nie dawały mu spokoju więc chyba się zbyt przestraszył. No i tym czasie była łożona petycja by zmieniono aktora i to chyba już przelało jego fale goryczy. A jak było na prawdę tego i tak się nie dowiemy, bo równie dobrze to mogło być z góry ustalone by na chwilę kogoś zatrudnić i szybko go zastąpić by dalej podsycać dyskusje na temat filmu :) dobra wiem teorie spiskowe mnie się zbyt trzymają :)

ocenił(a) film na 1
elizabeth_otto

czyli bydzie ostro;) bo jak nawet Charlie marudził przez scenę to już naprawdę musiało być coś hah konkretnego;P

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

aha, i podobno mieli mu zapłacić śmieszne pieniądze ( 250000$ ) ? co za latanie na golasa moim zdaniem za mało... nawet jak ma się taką klatę :D

ocenił(a) film na 6
kasiag79

podobno to była gaża za dzień zdjęciowy... plus bonusy za oglądalność po premierze czy cuś, aa tam kto to wie jak było tak naprawdę :)))

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

dokładnie, z resztą teraz już mamy nowego Szarego... po co tu sobie " strzępić język " :D

basia990

250000 za dzień to mało podobno....taki Robert Downey Jr. za Avengers dostał 50 milionów, nie musiał się rozbierać nawet ;)

http://greyxsteele.tumblr.com/post/67692331533/michael-de-luca-start-to-talk-abo ut-charlie

ocenił(a) film na 6
basia990

Hunnamowi prestiżem do Roberta jeszcze trochę brakuje ;))

ocenił(a) film na 6
more_than_a_woman

jeszcze trochę daleko*

ocenił(a) film na 6
basia990

http://sulia.com/fiftyshadesfilm/f/5cf7e6e2-b707-47ff-8df6-522ddf925d97/?source= twitter&guid=5cf7e6e2-b707-47ff-8df6-522ddf925d97

rolę Kate dostała Eloise Mumford

more_than_a_woman

nie mam pojęcia jaką jest aktorką ale pasuje mi :)

ocenił(a) film na 6
basia990

tak jak pisałyśmy, wybrali mało znaną aktorkę ;) znowu mnie miło zaskoczono, bo nie miałam pojęcia, że istnieje idealne odwzorowanie mojego wyobrażenia o książkowej Kate, a jednak :)) och gdyby tak samo było z Greyem... ;P

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

Ladna ,ja troche inaczej ja sobie wyobrazalam, ale pasuje:) podobnie sobie wyobrazam Sophie :D

ocenił(a) film na 6
kasiag79

naprawdę ? a wiesz, że o niej pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie tej aktorki ;> ;))

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

No widzisz, cos musi w tym byc;)))))

ocenił(a) film na 6
kasiag79

szczególnie na tym zdjęciu: http://mediamass.net/jdd/public/documents/celebrities/5138.jpg ;))

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

DOKLADNIE!!! Delikatna uroda i te piegi;)

ocenił(a) film na 6
kasiag79

chyba strzał w dziesiątkę, jak skończy kręcić FSoG to ją zatrudnię hahaha btw bardzo im się udała Kate, żeby nie było, że odbiegamy dziko od tematu ;))))

ocenił(a) film na 10
more_than_a_woman

Też mówiłam, że wybiorą kogoś całkiem innego :P
Ale Kate jak z obrazka :D

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

Bron Boze ;) jezeli o mnie chodzi to jest swietna;) a co do zatrudnienia to chyba bede zazdrosna jak bedzie grala z Francois bo jesr zdecydowanie za ladna... :P

ocenił(a) film na 6
kasiag79

zatrudnię Cię jako dublerkę scen łóżkowych ;>

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

Obiecujesz? ;:P:D;)

ocenił(a) film na 6
kasiag79

słowo ;))

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

Dzieki;) <tuptup> <rumieniec> :P