PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205534
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Filmu nie oglądałam, więc nie mam zamiaru go oceniać. Irytuje mnie tylko inna sprawa. Okej, jasne, film nie wszystkim miał się spodobać, ale bez przesady. Tak mówicie, że fani tego filmu to idioci, ale czy idiotyczne nie jest wystawianie oceny nie oglądając filmu albo przez same zwiastuny? Albo wiedząc, że nie podoba ci się ta historia, idziesz, aby potem pohejtować albo pomarudzić, że wydałeś/aś pieniądze na darmo? Bo zauważyłam, że mnóstwo, ale to całe mnóstwo osób tak robi. Czy to nie jest idiotyczne? I wy nazywacie się tymi "mądrzejszymi". Film, do kogo miał trafić, to trafił. Wasze idiotyczne komentarze nie zmienią poglądu fanów na film, więc nie wiem, o co walczycie.
Pozdrawiam.

devonne_2

Od razu widać, że stawiasz siebie na pozycji fanki tego GNIOTA, skoro komentarze, które go krytykują nazywasz 'idiotycznymi'.... Idiotyczny to jest ten film i szmira, na podstawie której powstał.
Uważasz, że na forach powinni się wypowiadać tylko i wyłącznie widzowie, którym dany film się podobał? Każdy ma prawo wyrazić opinię - gniot to gniot i nie ma co owijać w bawełnę.
Obejrzałam z ciekawości, żeby się utwierdzić w opinii, że ekranizacja badziewia może być tylko badziewiem - i tak się w tym przypadku stało.

MariGold_fw

Ale skąd możesz wiedzieć, że to gniot,skoro go nie widziałeś? I nie zgodzę się,że gniot to gniot. Znam ludzi dla których LotR jest gniotem i im się nie podobał, a dla mnie jest wspaniały. Natomiast "Sala Samobójców" wg mnie jest beznadziejnym filmem, choć większości się podoba. Ja nie zamierzam oceniać, póki nie obejrzę, natomiast pisanie, że coś jest słabe, choć się tego nie widziało, jest w moim odczuciu zachowaniem dziecinnym, wręcz szczeniackim.

uatka

Umiejętność czytania ze zrozumieniem nie jest jak widać twoja mocną stroną..... Napisałam WYRAŹNIE, że film obejrzałam i że uważam go za kompletny gniot, tak samo jak szmirę, na podstawie której powstał.

I KTO tu jest SZCZENIAKIEM? Zalecam ci więcej czytać, może wtedy zaczniesz rozumieć sens słowa pisanego.

MariGold_fw

Pierwsze zdanie, nie tyczy się ciebie personalnie, ale ogółu ludzi krytykujących film, którego nie raczyli obejrzeć

uatka

Odpowiedziałaś MNIE i pierwsze słowa, skierowane do mnie brzmiały: "Ale skąd możesz wiedzieć, że to gniot,skoro go nie widziałeś"...... jak widać wypowiadać się spójnie też nie potrafisz.

MariGold_fw

Ale jak napisałam nie chodziło o ciebie, tylko o ogół zachowań. Akurat nie trafiłaś, czytam bardzo dużo. I przynajmniej mam tyle kultury, żeby cię nie atakować i nie obrażać :)

ocenił(a) film na 7
MariGold_fw

Wybacz, ale nie jestem fanką tego 'gniota.' Książki czytałam i są tysiące lepszych, tyle powiem. Ale jeżeli od razu uznałaś to za słabą historię, to czego się spodziewałaś? Czegoś na miarę Oskara?

devonne_2

Chyba napisałam, że spodziewałam się GNIOTA i GNIOTA DOSTAŁAM. Pod tym względem nie mam do nikogo pretensji, bo wiedziałam, że to będzie koncertowy badziew.

ocenił(a) film na 7
MariGold_fw

Więc masz dowód, że GNIOT zawsze pozostanie dla ciebie GNIOTEM. Po co pluć jadem na kogoś, komu jednak ten film i ta historia, ten GNIOT spodobał? To jest sprawa tej osoby.

ocenił(a) film na 5
MariGold_fw

Ona ma rację :) Idiotyczne jest wystawianie oceny czemuś czego się nie widziało :) Tak samo Od razu się komuś nie podoba,ale do kina idzie by potem ponarzekać że kasę wydało się :D No straszne to jest.Skoro kogoś nie interesuje ta tematyka to po co w ogóle idzie do kina? Ocenić i wypowiedzieć się można na podstawie czegoś co się widziało :)