PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Nie rozumiem

ocenił(a) film na 5

Szczerze powiedziawszy nie wiem dlaczego ten film zbiera tyle negatywnych opinii. Film jest całkiem dobry. Bardzo ciekawa postacią jest Grey i można to uznać po części za film psychologiczny. Poza tym jak dla mnie bardzo dobzi aktorzy. Po zakończeniu filmu czekam z niecierpliwością na drugą część :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
ESOX666

Żal mi takich ludzi jak ty.Takich którzy poza prostactwem,chamstwem i słoma wychodzącą z butów nie mają nic innego do pokazania.

ESOX666

Ogarnij się nie wyzywaj wszystkich po kolei.

ESOX666

Dlaczego uważasz, że on ma twoje upodobania erotyczne?

kacperowski20

A ty jesteś gejem. Przegrales pedrylu.

ocenił(a) film na 5
GeraltRiv

Chociaż w internecie byś jakiś poziom kultury reprezentował.Widać dla ciebie to za dużo :)

kacperowski20

Sam nie masz kultury.

ocenił(a) film na 5
GeraltRiv

A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czy to ja obrażam innych? Chyba czytać umiesz?

ESOX666

A co to znaczy?

ocenił(a) film na 5
ESOX666

Po pierwsze nie jestem gejem.Po drugie wyrażaj opinię bo masz prawo do tego ale nie masz prawa ubliżać innym.Po trzecie to chyba cię zgłoszę.O jednego niewartościowego użytkownika mniej.

ocenił(a) film na 5
ESOX666

Prezentujesz zerowy poziom intelektualny i kultury obrażając innych.W cztery oczy pewnie taki wyszczekany byś nie był.

Zoloap98

Film był tak niesamowicie nudny że masakra.

ocenił(a) film na 5
BlackDragon777

Po pierwsze nie jestem gejem.Po drugie wyrażaj opinię bo masz prawo do tego ale nie masz prawa ubliżać innym.Po trzecie to chyba cię zgłoszę.O jednego niewartościowego użytkownika mniej.

kacperowski20

Czemu to do mnie napisałeś?

ocenił(a) film na 5
BlackDragon777

:D Sorczak nie do ciebie miało to być.Bardzo przepraszam :D

kacperowski20

Ok spx.

Zoloap98

Każdy ma prawo do własnego zdania..

ocenił(a) film na 5
Majeczka10

Ale ubliżania innym w to nie wliczamy?

ocenił(a) film na 7
Zoloap98

Fajne ich bylo pierwsze spotkanie. jak przyszla do jego biura .ona niesmiala a on opanowany .super zagrali .jak dla mnie najlepszy motyw i dialog.

Zoloap98

Pytanie mam, czy ten film jest taki słaby, czy Polacy nie lubią tematu seksu?

użytkownik usunięty
Zoloap98

Niestety zasugerowalam się podobnymi wpisami na filmwebie osób, które oceniały go pozytywnie, z dystansem do otaczającej film famy "gniotu". NIestety, poniewaz film prócz bardzo dobrej ściezki dźwiękowej nie ma nic więcej do zaoferowania. To był materiał na całkiem ciekawą opowieść, a wyszedł posklejany z nielogicznych, pourywanych wątków, pseudoseksowny i pseudopsychologiczny, nieautentyczny gniot. Wymuszone sceny intymne, brak rozwoju więzi między bohaterami, bardzo zły scenariusz, bardzo zły montaż, nienaturalna gra aktorska aktorów, te niby gorące spojrzenia i "namiętny" głos aktorki stanowiły razem bardzo niestrawną papkę. Jakby ktos uznał, że powybiera sobie z książki po trochu z każdego wątku, nie rozwijając żadnego w sposób logiczny, bez zachowanego ciągu przyczynowo-skutkowego. Zdarzyło mi sie oglądać filmy na podobnym poziomie, typu Zmierzch, ale nie oceniałam ich tak surowo, ze względu na to, że były skierowane do młodszych odbiorców. W tym przypadku ktos zrobił z dorosłych ludzi idiotów, nakręcając nachalnie spiralę reklamy. Przy kazdej "erotycznej", czy namietnej scenie na sali rozlegał sie śmiech- nie pojedynczych osób, nie gimbusów- większości starszych osób na sali.. bo były żenujące. Częśc osób wyszła w trakcie trwania seansu. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale odradzam ten film. Wiem, że większość osób idzie na ten film z ciekawości (jak i ja), ale naprawdę nie warto.

ocenił(a) film na 5

Osobiście nie czytałem książki, ale mimo wszystko nie uważam, że film był aż tak tragiczny żeby wychodzić z kina. Film jak dla mnie szału nie robi, oczywiście i za pewne jest solidnie przereklamowany, ale jak dla mnie do miłego obejrzenia :-)