PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205552
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Byłam, widziałam i...czuję się niedopieszczona. Jeżeli bardziej podniecające były sceny kiedy Grey pojawia się niezapowiedziany w hotelu albo wręcza Anastazji kluczyki do nowego czerwonego wozu, a nawet pusty pokój i równo ułożone buty Nike, niż sceny łóżkowe, to albo ze mną jest coś nie tak albo z tym filmem. Miejscami zabawny, chyba przez swoją naiwność. Każda dobrze zapowiadająca się scena jest jednak psuta przez niepotrzebne słowa. Mające jakiś potencjał gra na fortepianie, czy lot nad miastem spartolone aż miło. Ona ma jeszcze coś w sobie, on jest zupełnie aseksualny. Muzyka chwilami jak z Hannah Montany, o zgrozo! Słowem....ktoś mi wytłumaczy o co to całe halo?! Jeżeli ktoś szuka dobrego filmu z układem uczennica - mistrz, to polecam Elegię z 2008 roku. Szukając podobnej konwencji Oczy szeroko zamknięte z 1999 dalej numer jeden. Mocne sceny łóżkowe? Twórcy filmu chyba nie widzieli Czekając na wyrok z 2001 czy Wstydu z 2011. Może chodzi o psychologiczną mizerię, która nie dodaje pikanterii w łóżku. Ostatecznie jednak można obejrzeć do poduszki, ale w kinie nie polecam. Od połowy film warto czymś urozmaicić, a w sali kinowej nie wypada ;)

fantazja28

Bo cała tematyka jest dla blachar, proszę Pani. Pozdrawiam serdecznie.

fantazja28

z twoja wiejską twarza po photoshopie urozmaicenie nic nie da i nie pomoze filmowi

snickers2013

wypraszam sobie, photoshopa nie było, a że wiejska, no cóż, na to już nic nie poradzę, a film można było zrobić lepiej :)