PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205534
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Anastasia: http://www.filmweb.pl/person/Alexis+Bledel-58969
Grey: http://www.filmweb.pl/person/Christian.Bale
kolezanka Anastasi: http://www.filmweb.pl/person/Emma.Watson
stara raszpla/byla Greya: http://www.filmweb.pl/person/Angelina.Jolie
kolega Anastasi: http://www.filmweb.pl/person/Channing+Tatum-164961
przesladowczyni: http://www.filmweb.pl/person/Juliette.Lewis

ocenił(a) film na 3
kebi17

HAHAHA o takiej obsadzie możesz sobie tylko marzyć :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
karolinaaaa96

no tak lepiej wybrac takich aktorow co wizualnie pasuja do roli, a nie maja zadnych zdolnosci aktorskich?

ocenił(a) film na 3
kebi17

To jak ci na zdolnościach aktorskich zależy to weź sobie George Clooney'a bo jest bardzo dobry. Sądzę, że wiek też ma jakieś znaczenie no i wgl. Bo jakby grał Grey'a rudy grubas to wiadomo żeby było coś nie tak....

ocenił(a) film na 4
kebi17

wszystko pasóje tylko że Elena Lincoln(stara baba) oraz Leila(tz. prześladowczyni) to bochaterki 2 części

ocenił(a) film na 1
asia_kalwasinska

to sa aktorki na kontynuacje :P

kebi17

co do greya no to sorry ale to ma być 27 latek a nie 39. Mimo jego zdolności aktorskich to przepraszam ale to by porażka była żeby on zagrał greya.

ocenił(a) film na 1
DevilGirl

http://www.filmweb.pl/film/American+Psycho-2000-1075
obejrzyj ten film z nim gral tam perwersa i psychopate..

tutaj musial by zagrac tylko perwersa, gdy obejrzysz ten film zrozumiesz ;)

kebi17

ja nie uważam ze on nie możne grac perwersa czy psychopaty, nie umniejszam mu talentu ale sorry no on jest ZA STARY.

ocenił(a) film na 3
DevilGirl

Tak zgadzam się!!

ocenił(a) film na 4
karolinaaaa96

to kto... ja widze w tej roli wszystkich aktorów w wieku od 30 do 40 lat

ocenił(a) film na 3
asia_kalwasinska

Ta... ja uważam że powinien grać do 30 góra po 30. Jak uważasz że aktor powinien byc do 40 to zapytam się cb o jedno: Czytałaś w ogóle tą książkę

ocenił(a) film na 4
karolinaaaa96

tak czytałam dokładnie dzisiaj skończyłam 3 część, ale co poradze że tak go widzę, wyobraźni nie zmienię

ocenił(a) film na 4
kebi17

wiesz może to głupio zabrzmi ale czytałeś te książki?O_O wiem że to kontynułacja ale nawet nie znamy obsady na pierwszą część a już dumamy nad drógą

ocenił(a) film na 4
kebi17

Słucham? A gdzie Matt Bomer jako Grey? Christian Bale w ogóle nie pasuje, jest za stary, poza tym Emma Watson jako Kate? Blake Lively byłaby dużo lepsza (niby jej wygląd nie pokrywa się z opisem książkowym, ale jak dla mnie byłaby lepsza, no i Emma też się nie pokrywa wyglądem) no i Angelina Jolie? Nie, w ogóle mi się to nie podoba. Z kolei Channing Tatum jest przeze mnie zawsze mile widziany (:D), no i jako Leila dużo lepsza byłaby Mila Kunis - wygląda trochę na taką "chorą" - przez te jej oczy, poza tym jako dawna uległa Grey'a wpasowałaby się idealnie. Taka byłaby idealna obsada filmu. (Jedyny dobry wybór to Anastasia ;))
Mam nadzieję, że się jeszcze wszystko zmieni, jak nie to lipa...

kebi17

dla mnie Alexis pasuje, jest śliczna, delikatna i taka niewinna, ale Channing to bardziej na Greya, bo Bale wcale mi nie pasuje do tej roli.
Do roli Eleny pasuje bardziej Dakota Johnson, choć młoda wygląda poważnie.

Znając życie i hollywoodzkie wybory, to będziemy rozczarowani zarówno aktorami jak i scenariuszem. Nie ma jednak co się dziwić, bo książka zawsze jest lepsza niż film.

ocenił(a) film na 1
kebi17

czyli wszystkie panny mysla podobnie, i chca pasujacego wizualnie aktora np Matt Bomer, ktory jest aktorem kina klasy B - przez co caly film moze sie posypac...

ocenił(a) film na 3
kebi17

hahaha jesteś zabawny.. jak nie ogl nic z Bomerem to nie masz prawa wypowiadać się na jego temat.

ocenił(a) film na 1
karolinaaaa96

xD jego najwiekszym osiagnieciem bylo zagranie 4 planowej roli w filmie: Plan lotu.

ta konwersacja nie ma sensu

ocenił(a) film na 3
kebi17

haha zabawny jesteś...jakbyś zobaczył serial z jego udziałem ,,White Collar'' to byś zmienił
Myślisz że jak zobaczyłeś jego epizodyczną role w jakimś filmie to wiesz jakim jest aktorem.. phii..

kebi17

Radzę prześledzić dokładnie filmy i seriale w których obsadzany był Matt Bomer i wtedy wypowiadać się na jego temat. To, że Ty widzisz w roli Szarego Christiana Bale'a, nie znaczy, że inni muszą się z Tobą zgadzać. Poza tym Baley w ogóle się do tej roli nie nadaje. Już bardziej skłaniałabym się do wepchnięcia na stanowisko głównego bohatera Iana Somerhaldera, ale Bomer i tak jest niezastąpiony. A takie postacie ze słynnego "Batmana" niekoniecznie muszą nadawać się na role w tym filmie. Alexis Bledel i Matt Bomer - idealna obsada, na dwie najważniejsze postacie.
Trzeba było jeszcze zwrócić uwagę na potencjalny wiek bohaterów, a nie wybierać pierwszych lepszych :) Jak mniemam, Leila nie była 40letnią kobitką, tylko młodszą dziewczyną w okolicach 30stki... Ale znając życie i tak wybiorą takich aktorów z których większa połowa będzie niezadowolona.

ocenił(a) film na 6
kebi17

a więc, to porażka na wstępie.. żadnego aktora/ aktorki wymienionej nie wyobrażam sobie w powyższych rolach

ocenił(a) film na 1
kebi17

. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`
facet jest na przegranej pozycji jezeli chodzi o dyskusje, bo dla niego argumenty musza miec sens :(

ocenił(a) film na 4
kebi17

z kobietą nie wygrasz... a szczególnie z fanką ;)

ocenił(a) film na 1
asia_kalwasinska

dokladnie:)

kebi17

a który z argumentów sensu nie ma?! każdy ma chyba jakieś swoje racje. Ty uważasz ze powinien to zagrać aktor z doświadczeniem żeby dobrze przedstawić charakter postaci, inni że aktor powinien byc dopasowany wizualnie żeby dobrze się ten film oglądało. I dlaczego uważasz że że tylko toje argumenty mają sens. No przepraszam ale to śmieszne...

ocenił(a) film na 7
kebi17

Bale byłby idealnym Greyem, ale 10 lat temu. Teraz jest po prostu za stary. Reszta Twojej proponowanej obsady szczerze mówiąc mi nie pasuje.

ocenił(a) film na 1
LavenHart

i tu jest normalna odpowiedz, a nie z morda jak niektorzy przedmowcy ;)

ocenił(a) film na 8
kebi17

Aną będzie Dakota Johnson. (info potwierdzone przez autorkę książek).