Jak myślicie? Wiele osób uważało, że film może się okazać niewypałem, ale ja od początku wiedziałem, że to po prostu niemożliwe. Za dużo szumu było wokół książki, by film mógł okazać się klapą. Myślicie, że będzie 1 mld dochodu na świecie? Moim zdaniem może być nawet więcej.
No chyba, że oszalałem, bo z tego, co widzę, filmu nawet nie ma w przewidywaniach co do top10 roku.
Wow sporo obstawiacie. Nie no miliard chyba nie... Ja też tak ok 500-600 bardziej przeczuwam.
Nie zdziwię się, gdy będzie blisko miliarda... Premierowy weekend już ma wykupione sale, a nie zapominajmy o tym, że do premiery jest nadal jeszcze tydzień... Na jaki film ostatnio był taki szał? Myślę, że to samo dzieje się w innych krajach.
W Niemczech nie ma juz biletów na ten film w żadnym kinie przebywam teraz w hamburgu i nie ma mowy bym mogła go obejrzeć iż biletów brak w Polsce to samo rewolucja sie szykuje ...
Budżet filmu to 60 mln $.
W pierwszy weekend zarobi jakieś 80-90 mln$ - w następnych tygodniach spadki będą gigantyczne i film ostatecznie zarobi w USA jakieś 140-160mln. Poza? Myślę, że nie więcej jak 220-240 mln$. O miliardzie ten film może sobie pomarzyć.
Zgadzam się z tobą. Na początku zapewne będzie wielkie BUM na film, wszyscy na niego będą pędzić. Niestety później film będzie zbierał słabe noty i zainteresowanie będzie nim coraz szybciej słabnąć. Moim zdaniem jest taka sama szansa na to, że film stanie się wielką, pieniężną klapą, jak i na to, że zarobi krocie. ;P
Nie ma szans na to, że film będzie pieniężną klapą. To jest oczywiste, że już w pierwszy weekend wyświetlania film zarobi więcej niż wynosił jego koszt, a to już jest jakiś sukces. Ci, którzy będą chcieli zobaczyć film, zobaczą go i tak bez względu na słabe noty, bo będą ciekawi. Ja nigdy nie rezygnuję z pójścia do kina na dany film, bo ktoś wystawił mu słabą ocenę, tylko sama sobie wyrabiam opinię. Wierzę, że wielu ludzi tak robi. Chyba jednak zbyt pochopnie jest zakładać, że film zarobi miliard, chociażby dlatego, że ma kategorię R. Po namyśle obstawiłabym sumę w granicach 400 - 600 mln dolarów. Niebawem okażę się czy miałam rację. ;)
Nie napisałam, że film będzie klapą, tylko że trudno zgadywać ile zarobi. Sama jestem ciekawa jaka to będzie suma... I jeśli zrobią sequel to czy zarobi tyle co 1 część (w co wątpię).
80-90 mln? Przecież ten film jest wykupiony praktycznie wszędzie. To będzie ogromne otwarcie!