PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205534
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Opinia

ocenił(a) film na 9

Mimo iż liczyłam na inna obsadę jestem zachwycona gra Dakoty. Idealnie oddała charakter Anastazji. Nic dziwnego, że producenci nie zgodzili się na inną aktorkę.Niestety moim zdaniem książka została za bardzo skrócona. W filmie powinno znaleźć się więcej scen, według mnie istotnych. Ogólnie film mi się podobał i czekam na kolejną część, mam nadzieje, ze równie dobrą.

Kka1200

ciekawe czy po tak słabych opiniach będa kręcić2 cześć

ocenił(a) film na 9
sentia

Słyszałam, że tak. Zresztą ten film nie ma aż tak słabej opinii

ocenił(a) film na 7
Kka1200

Zgadzam się, że Dakota dobrze zagrała swoją rolę. Może nie była idealna, ale faktycznie dobrze oddała charakter i zachowanie Any. Jednakże, Jamie... tu już było dużo gorzej. Nie wiem czy to tylko jego wina, czy też błędy w reżyserii. Tak czy inaczej, moim zdaniem nie zbyt dobrze odegrał rolę Chrystiana. Momentami jego twarz nie wyrażała żadnych emocji, jego oczy nie były takie hipnotyzujące ... Po prostu nie stworzył dla mnie prawdziwego, mocnego oblicza Christiana.
Zgadzam się również, że film powinien być trochę dłuższy. Moim zdaniem pominięto kilka istotnych kwestii, które mają zasadniczy wpływ na dalsze części. Nie wiem, jak twórcy mają zamiar realizować kolejne części filmu, skoro nie było wzmianki od zatrudnieniu się Any w wydawnictwie i jej relacjach z szefem. Ci, co przeczytali wszystkie książki, będą wiedzieć co mam na myśl.

ocenił(a) film na 9
Danny_King

Na pewno uda im się do tego dobrze nawiązać. Co do aktora, to faktycznie czasami miał dziwny wyraz twarzy jednakże miało być trudno wyczytać z jego twarzy jakiekolwiek emocje i to mu się udało idealnie. Jego spojrzenie faktycznie mogłoby być bardziej magnetyczne.