PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 205 tys. ocen
4,5 10 1 205487
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Cóż, film był promowany wszędzie. Reklama im się udała i tylko dlatego, iż mieli tak dobrą reklamę, zarobili tyle szmalu. Film sam w sobie, że tak powiem ''dupy nie urywa''. Gra aktorska... no niestety mierna. Liczyłam zdecydowanie na coś innego. Miałam wysokie oczekiwania i, niestety, zostałam rozczarowana. Zakończenie, jak dla mnie, beznadziejne. Wątpię, abym obejrzała film jeszcze raz, ale najprawdopodobniej wybiorę się do kina na drugą część, aby zobaczyć czy będzie tak samo przereklamowana jak pierwsza. Mimo wszystko, uważam, że niczym już nas nie zaskoczą. Skoro pierwsza część była taka słaba... no cóż, nie będę oczekiwać filmu górnych lotów.

ocenił(a) film na 9
_pijawka_

Czytalaś książkę ? Niestety mam inne zdanie na temat filmu. Jak pisałam w innych tematach najpierw przeczytałam książkę a pózniej obejrzałam film. Książka ma 600 stron i trudno jest pokazać cała historię w 2 godzinnym filmie. Uważam że najważniejsze wydarzenia z książki przedstawiono . Trochę pozmieniali w filmie ale według mnie okay.
Wracając do zakończenia było dla nas trochę dziwne: bicie kobiety. Anastacia zgodziła sie na to bo miała wielką nadzieję że Christian pozwoli jej się dotknąć ( nikomu nie pozwalał tego robić, nawet Matce Grace) ,niestety jej psychika i ciało tego nie wytrzymały i odeszła od niego ( dzieki temu Christian zacznie inaczej patrzeć na ten związek)
Po przeczytaniu całej trylogi Greya mogę uznać ją za ciekawą i smutną. Polecam 2 część ona więcej wyjaśnia....