PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 205 tys. ocen
4,5 10 1 205487
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Zaskoczenie

ocenił(a) film na 4

Czekała trochę na ten film po dość głośnym rozgłosie premiery. Co do książki przebrnełam zaledwie przez kilkanaście stron i w żaden sposób mnie nie zafascynowała. Ale mimo to byłam ciekawa filmu, w końcu pierwszej ekranizacji z większym wątkiem erotycznym. Siedząc wczoraj w kinie omało co nie zasnełam i to na tych "pikantnych" scenach. Dla mnie to jakiś niewypał. Głowny bohater spoko, daje radę, ale Anastasia szok, dla mnie jest sztuczna i tak naiwna. Wiem, wiem, taka była rola aktorki, ale jakoś nie mogłam znieść tego drewna. No i chyba najbradziej rozbawiła mnie końcowa scena gdy Grey pokazuje jej swoje rzekomo prawdziwe oblicze, cóż czym z resztą było prawdziwe BDSM, czego ona się niby spodziewała, że będzie ją przez cały czas piórkiem smyrał?. Brak słów. Nie polecam, chyba, że ktoś jest bardzo znudzony i nie ma co robić z kasą.

ocenił(a) film na 1
kathy17

Też byłem na tym w kinie z koleżanką, która mnie najpierw przez trzy godziny przekonywała że nie zawiodę się bo super film. Przetrwałem tylko dlatego że było kilka ciekawych scen erotycznych reszta fabuły jak flaki z olejem, i jeszcze wspomnę o aktorce.
Na początku filmu kiedy blondynka asystentka prowadziła An do biura zastanawiałem się czy komuś się coś nie poje.. bo to blondyna powinna grać te Anastazję bo to naprawdę piękna kobieta znowu ta szatynka to marna. Ładniejsze się już spotyka dziewczyny w kościele.