PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Możecie mi pisać, że powinnam przeczytać książkę, itd., jednak te agumenty do mnie nie przemawiają. Irytująca gra głównej bohaterki, w końcu zaczęłam ze znajomą liczyć ile razy przygryza wargę...

ocenił(a) film na 6
vickyxjailer

Film jest dokładnie taki jak zapowiadała to książka. Nikt nigdy i nigdzie nie mówił, że to będzie arcydzieło, ba, nawet że to będzie dobre. Pietrasik w "Polityce" dał 1 gwiazdkę na 6 możliwych, czyli dno. Tu na filmwebie jest 5,5, czyli też raczej niedużo. To czego się spodziewałaś?... :)
Chodziło tylko i wyłącznie o pieniądze - skoro książka zarobiła, to i film zarobi (zresztą na Tobie i Twojej koleżance również zarobił, prawda?) Jak potrzebujesz ambitniejszego kina, po prostu nie chodź na coś takiego, i tyle... Bo ze zmarnowane pieniądze i czas, to z góry raczej wiadomo. Poszłam na ten film (też z koleżanką ;)) z pełną tego świadomością. I wydaje mi się, że był całkiem w porządku - oczywiście w swojej klasie. Romans taki.

vickyxjailer

Wszyscy od początku byli negatywnie nastawieni na film, nie wiadomo z jakiego powodu. Film miał oddawać to, co działo się w książce i swoją rolę wypełnił, więc naprawdę nie wiem o co się wszyscy czepiają. Idą za głosem tłumu, który mówi, że film, jak i książka jest do dupy, co prawdą nie jest ;) Wszyscy oczekiwali całych dwóch godzin pieprzenia, nic więcej, dlatego są zawiedzeni? Bo na to wygląda. Temat przygryzania wargi był w książce, więc i w filmie się pojawił, logiczne. Jest to tak jakby znak charakterystyczny. Jak dla mnie gra głównej bohaterki nie było ani trochę irytująca, a wręcz przeciwnie ;) Nie była chociaż sztuczna, jak to bywa w wielu filmach.

ocenił(a) film na 2
vickyxjailer

dokładnie. gdyby jeszcze przegryzając tą wargę wyglądała jakoś seksownie, ale dla mnie to wyglądało obleśnie. w ogóle uważam, że aktorkę powinni jakąś ładniejszą dobrać do takiej roli i przede wszystkim taką, która lepiej gra. ten film był jednym słowem żałosny i tyle