PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205510
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Film bez fabuły, z drewnianymi postaciami, drętwymi dialogami i zakończeniem w najmniej spodziewanym momencie. Oglądając z dziewczyną na zmianę śmialiśmy się i zasłanialiśmy sobie oczy z zażenowania . Sceny seksu to nic specjalnego, ani nowego. Film bardzo, ale to bardzo bardzo kojarzy mi się z serią Zmierzch i chyba do fanów tego typu filmów jest kierowany. No cóż jestem zmuszony dać 1/10.

ocenił(a) film na 5
iluminat1990

Nic dziwnego, że kojarzy Ci się ze zmierzchem bo na tej 'historii' było wzorowane 50 twarzy greya ;]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
iluminat1990

Zgadzam sie z Wami.To samo myślałam czytając i oglądając film(ksiażka jest lepsza).Dobrze że nie dali tej roli Pattinsonowi,Dornan jest lepszy.
Dlaczego uważasz że film jest bez fabuły? Ponieważ jest nadmiar scen erotycznych?
Jest fabuła.Miliarder który lubi kontrole wszystkiego i wszystkich zakochuje się w studentce,która powoli go zmienia....
Końcówka filmu jest dla większości oburzajaca(szkoda że Ana nie uzyła haseł zabezpieczajacych) i odeszła. Z drugiej strony rozstanie było dobre dla Greya,przejrzał na oczy.....
Polecam 2 tom jest o niebo lepszy :)

ocenił(a) film na 6
iluminat1990

1/10??? serio jak można dac 1? bo to i to i to Ci sie nie podobalo? ale sory ktos ten film nakrecil i chocby z tego powodu nie mozna dac 1 wedlug mnie.... to tak jakby inni ocenili Cie na 1 bo nie podoba sie im jak mowisz jak wygladasz itp... Osobiscie mi sie film podobal i czekam na nastepna czesc, i z powodu twojej oceny zmnienie moja z 7 na 9!!!

ocenił(a) film na 2
Adasko94

No ok, za nieliczne plusy jestem w stanie dać 2/10 ;)

ocenił(a) film na 6
iluminat1990

nie to abym byl zadowolony z twojej zmienionej oceny na 2 ale ciesze sie ze choc odrobine zmieniles nastawienie bo naprawde... albo ja jestem jakis nie halo ze gotuje sie we mnie jak ktos daje 1 dla filmu w ktory ktos wlozyl swoja ciezka prace czas jakas wizje itp... takze nam nadzieje ze rozumies co mam na mysli .

iluminat1990

Tak naprawdę ten film wiele się od Zmierzchu nie różni. Warto zwrócić uwagę, że na przykład w Zaćmieniu, tym co przyciągało uwagę kobiet, nie był wampiryzm głównego bohatera, ale jego bogactwo. Tak samo w przypadku "50 twarzy Greya", kobiet nie przyciąga seks ale majątek głównego bohatera. Z tych filmów, można się jednak nauczyć jednej pożytecznej rzeczy, że jedyną rzeczą która przyciąga kobiety jest pieniądz, zależy im tylko na tym żeby nie ponosić ryzyka. Właściwie ten Grey, również przypominał mi nieco wampira, ponieważ w jego historii jest sporo wątków nadprzyrodzonych. Nie wiadomo na przykład jak zdobył majątek, tak samo jak nie wiadomo tego w przypadku wampirów ze Zmierzchu. W rzeczywistości, również spotykamy wielu tego rodzaju wampirów, których niezwykła właściwością jest to, że pomimo głupoty udało im się jakimś cudem dorobić pieniędzy, przyciągają oni kobiety, które nie zwracają uwagi na prawdziwych mężczyzn.