PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 205 tys. ocen
4,5 10 1 204639
2,7 58 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Ta książka to jedna wielka katastrofa. Nie wiem jak takie coś może okazać się bestsellerem...
Inspiracja Zmierzchem widoczna gołym okiem, taki sam styl pisania, a od tego przygryzania warg to
porzygać się można. Miałam wrażenie, że czytam po raz kolejny panią Mayer.

Jeśli chodzi o film, to mam nadzieję, że okaże się lepszy od książki ( tak samo jak w przypadku
Zmierzchu)

joasia_26

Ale autorka nie ukrywała, że to jest inspirowane zmierzchem :) Sama potwierdzila, że to fanfic ;) Początkowo bohaterowie nazywali się tak samo jak w zmierzchu.

polina0

To wszystko wyjaśnia XD
Dzięki za wyjaśnienie :)

polina0

Toż to taka wielka oryginalność.

sentia

Znajdź definicje fanfiction. Nikt nie twierdzi, że grey jest oryginalny.

ocenił(a) film na 4
joasia_26

Joasia, tylko z tą różnicą, że choć Zmierzch uważałam za sagę napisaną ubogim językiem to przy Grey'u wypada naprawdę dobrze. Niestety muszę powiedzieć, że Grey zszedł już całkowicie na psy.

ocenił(a) film na 1
LeaMao

Jak widać zawsze może być gorzej^^

A trailera Greya oblukało 40 mln luda...ha. Będzie to samo co ze Zmierzchem. Każdy prawie będzie jeździł jak po łysej kobyle, ale przeczyta i obejrzy...a kasa poleci^^

ocenił(a) film na 4
WhiteDemon

to pewne. ja tam producentów nie winie. skoro widzą okazję by natrzepać kasy przez nadmuchaną masówkę to aż głupio byłoby tego nie wykorzystać :)

WhiteDemon

Haha :D dokładnie. Mimo wszystko czasem takie zabójstwo umysłu fajnie przeczytać, a później złapać Ojca Chrzestnego czy inne cudo :)