PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205568
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

czyzby to ta babka która gotowała? chyba miala inaczej na imie

ocenił(a) film na 4
goniusiat

Może to ta, co pracowała w recepcji firmy pana Greya? ;)

ocenił(a) film na 6
Vanessa17

ale to nie byla jakas postac drugo albo 3 planowa tylko epizodyczna.nie znalazlam w ksiazce tego imienia, andrea tak ale martiina? a kto gra wlasnie babke od żarcia?

ocenił(a) film na 6
goniusiat

gdzie można zobaczyc cala obsade?

ocenił(a) film na 4
goniusiat

Nie, szukałam. To musi być ta z recepcji. W książce było, że w jego firmie pracują tylko blondynki. A poza tym Andrea nie była recepcjonistką, tylko menadżerką, czy coś w tym stylu. Przecież już w pierwszym rozdziale pojawiają się dwie blondynki "nienagannie" ubrane. :) Ich imion nie podano, więc nie trudź się i nie szukaj. Pozdrawiam. XD

Vanessa17

Polecam zapoznanie się z 'Master of the Universe' czyli pierwowzorem trylogii z Aną i Christianem jeszcze jako Bellą i Edwardem. Są tam rozdziały z perspektywy Christiana, które nie znalazły się potem w książce, m.in. pierwszy raz, rozstanie czy końcówka z bankiem z trzeciej części.
Martina (w oryginale Jessica) to obok Andrei (Angela) jedna z jego pracownic w Grey Enterprises Holdings Inc. Jest tam opisany moment, w którym Christian po rozstaniu z Aną niemiło się na niej wyładowuje. Chce ją zwolnić, ale okazuje się córką kogoś ważnego, więc każe Andrei przenieść ją do innego działu w firmie i tak jej niewielki wątek się kończy. :) A Andrea jest określona jako PA (Personal Assistant) czyli po prostu osobista asystentka.

ocenił(a) film na 4
Radha

Spokojnie, aż tak na Greyu mi nie zależy żeby wnikać w takie szczegóły. Chciałam tylko ewentualnie odpowiedzieć na pytanie zadane w temacie. Po co się tak angażować w to wszystko. To po prostu zwykła książka, jak każda inna. :)
W każdym razie zagadka rozwiązana. ;d

Vanessa17

Nic nie mówię i też tylko odpowiadam na pytanie. :) Cieszę się, że mogłam pomóc.

ocenił(a) film na 7
goniusiat

gotowała Gail Jones

ocenił(a) film na 4
paulina_k3

Mogli zmienić imię. :D