PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205568
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

jesli film bedzie na takm samym poziomie jak ksiazka,to to bedzie najwieksza szmira wszechczasow,
nie wiem co w tej ksiazce ludzi tak pociga, styl prostacki , temat wogole nie jest kontrowersyjny(no chyba ze ja juz jestem tak stara i tak zblazowana, ze mnie nic nie rusza),
nie wiem co jest bardziej zenujace , styl autorki, czy to ze ludzie na to polecieli..

ocenił(a) film na 9
hummin9bird

Tłumaczenie książki ogólnie jest do bani ... Nie ma polskich odpowiedników słów czy zwrotów, które oddały by całkowicie to co autorka miała na myśli i nie przetłumaczą książki dosłownie ... a to do bani ... dlatego dla znawców języka angielskiego polecam przeczytanie książki po angielsku i wtedy wycieczkę do kina ...:)

ocenił(a) film na 1
rockit095

A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają. Każdy wie,że nie da się przetłumaczyć książki na inny język w sposób idealny (vide biblia w różnych tłumaczeniach np arabskim), ale mówienie o tym że autorka tej książeczki miała co innego na myśli i gdyby nie tłumaczenie to ten bzdet byłby arcydziełem woła o pomstę do inteligencji powszedniego chleba i kieliszka vodki...