PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 206 tys. ocen
4,5 10 1 205534
2,7 59 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya
ocenił(a) film na 2

Najgłupszy komentarz jaki widziałam :D Ci ludzie są od tego, żeby kręcić filmy, są do tego szkoleni, uczyli się to robić. Zrobili co mogli, żeby wycisnąć z gównianej książki choć troszeczkę czegoś dobrego i gratuluję im.

Serio? Uważasz, że żeby wyrazić na jakiś temat swoje zdanie, muszę być specjalistą w tej dziedzinie? Otóż nie, nie muszę nic kompletnie o tym wiedzieć, wystarczy, że wiem co mi się podoba a co nie, więc idąc za ciosem, mogę komentować do woli. Najwyższy czas wyrosnąć z argumentu pt. "zrób lepiej, a potem krytykuj".

użytkownik usunięty
fucking_positive

"wystarczy, że wiem co mi się podoba a co nie, więc idąc za ciosem, mogę komentować do woli"

o gustach się nie dyskutuje

fucking_positive

Autor tego tematu jest takim debilem, że nogi się same uginają.

ocenił(a) film na 4

a jeśli tobie nie smakuje jakiś produkt spożywczy to też najpierw produkujesz swój by potem móc skrytykować ten ze sklepu? co za logika... od tego jest widz by ocenial

użytkownik usunięty
Boskigrom

recenzje powinny być obiektywne

ocenił(a) film na 3

Niby dlaczego mają być obiektywne, każdy ma inny gust i się nim kieruje. Najwspanialsi krytycy sztuki, oceniają wg. swoich osądów i poglądów. Twój argument p.t. zróbcie coś lepiej jest infantylny i bezsensowny. To tak jakby nie móc krytykować muzyków skoro nie umie się śpiewać. Po prostu każdy ma swój indywidualny gust i będzie się nim kierował. Więc nie, recenzje nie powinny być obiektywne, bo nie miały by sensu. Przestały by być recenzjami a stały by się opisami/trailerami filmów opisywanymi bez emocji.

użytkownik usunięty
Groundshake

"każdy ma inny gust i się nim kieruje"

no właśnie - o gustach się nie dyskutuje

ocenił(a) film na 1

Ja nie rozumiem tej całej obrony filmu czy książki. Każdy mam prawo się wypowiedzieć na temat filmów i to jest wiadome, że nie każdy będzie uwielbiał dany film. W piątek byłam na tym. Całe szczęście że przyjaciółka postawiła mi bilet bo to końca życia bym pluła sobie w brodę że zmarnowałam 18 zł za taki głupkowaty film. Dałam 2/10 ze względu na dobrą muzyka. Był nudny i nic nie wnosił. Owszem nie czytałam książki ale po obejrzeniu film na pewno nie mam ochoty marnować czasu i pieniędzy na tą "dobrą" książkę.

ocenił(a) film na 3

Jak najbardziej się dyskutuje, o czym innym mielibyśmy dyskutować jak nie właśnie o gustach? I wysnuwasz kolejne głupie stwierdzenie zaraz po tym, że trzeba być w czymś od kogoś lepszym, żeby go krytykować czy oceniać. Młode z Ciebie jagnię musi być, skoro takie poglądy nam tu prezentujesz :).

ocenił(a) film na 4

więc jeśli lubisz pączki z dżemem a nie z budyniem to nie masz prawa o tym dyskutować

użytkownik usunięty
Boskigrom

dokładnie

ocenił(a) film na 2

Najpierw piszesz, że o gustach się nie dyskutuje a teraz, że recenzje powinny być obiektywne, Serio? O co chodzi?

karolinaa155

To jest po prostu idiota. Z takimi nie ma co się wdawać w dyskusję.

Recenzja nie może byc obiektywna... To nie streszczenie. W recenzji wyrażamy swoje własne odczucia i oceniamy to co widzimy na podstawie naszych przeżyć i odczuć

ocenił(a) film na 2
sentia

odnosiłam się do postu autora, bo sam sobie zaprzecza

ocenił(a) film na 3
sentia

Tak właśnie, ale nie ma co się produkować, dorośnie to zrozumie niektóre rzeczy. Chyba, że niektórym z dojrzewaniem mózgi nie fałdują się bardziej ;)

To jest portal dla widzów, nie reżyserów.

użytkownik usunięty
Bernee

reżyserzy nie mogą się tu rejestrować?

ocenił(a) film na 3

I tu też nie zrozumiałeś/aś przesłania. Skończ walczyć i się tylko bardziej pogrążać.

Mogą, ale filmy ocenia się głównie z punktu widzenia odbiorcy, krytyka, a nie reżysera. Automatycznie sugerujesz, że powinno mi się podobać wszystko, cokolwiek zostało nakręcone, ponieważ ja nigdy nie stworzyłam ani nie sprzedałam żadnego filmu. A Tobie się podoba wszystko, co kiedykolwiek obejrzałaś/eś?

ocenił(a) film na 4
Bernee

zgadzam się. równie dobrze idąc dalej tym rozumowaniem jeśli pójdzie do restauracji i zapłaci dużo za jakieś ponoć dobre danie, a okaże się one marnej jakości to nie mógłby je krytykować jeśli sam nie zrobi tego lepiej.
tertertertert Twój temat jest kompletnie nielogiczny.