PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736788}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
2017
7,2 144 tys. ocen
7,2 10 1 143925
5,5 54 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Jestem już po i muszę powiedzieć, że to musical pełną gębą, jeśli ktoś nie lubi śpiewania w filmach to nie będzie zadowolony. Byłem na dubbingu i wydaje mi się, że o wiele, wiele lepiej byłoby w języku oryginalnym, po pierwsze Emma śpiewa, brała nauki i podobno wyszło jej to przyzwoicie, ale nie doświadczyłem tego, bo piosenki także są dubbingowane, przy takiej obsadzie naprawdę szkoda niszczyć sobie słuch na polski dubbing, no ale ja wyboru nie miałem.
Najbardziej spodobał mi się humor, jest to stara opowieść w odświeżonej formie także nic odkrywczego tutaj nie zobaczymy, no chyba że wpleciona osoba homoseksualna, ale broń boże nie mówię, że to źle, nie jest to jasno określone i nie jest to motywem przewodnim, tylko daje nam przesłanki, jest także czarnoskóry, także jest różnorodność. Muzyka, jak to muzyka, teksty z przesłaniem, ale nie wpoiła mi się żadna piosenka, naprawdę szkoda, że nie mogłem wybrać angielskiej wersji, zapewne i ocena byłaby wyższa.

Podsumowując - humor ok, opowieść stara, muzyka szkoda, że nie w oryginale i tyle. Polecam fanom Disneya, Pięknej i Bestii, musicalów.