Jak go mogli dodać?! Tolerancja jest ważna, ale nie można jej mylić z wrzucaniem takich wątków do bajek!
To jednak Francja była , więc nic dziwnego :) Myślę że dorosły dostrzeże tam wątek gejowski np. gdy komoda zamienia jednego z muszkieterów w PANIUSIE, a on jest zadowolony, ale myślę że dzieci nie będą tak na to patrzeć. U dziecka raczej pojawi się uśmiech na twarzy.
Z tą szafą to nie widziałem tej sceny, jednak jeśli jest tak jak piszesz, to wątek ten nie jest zły. Chodzi mi o taniec LeFoua i jego miłość do Gastona.
Faktycznie tego tak nie odebrałem. Teraz dałeś mi do myślenia. Podczas seansu raczej myślałem że wielbi go raczej jako wielkiego wojownika i kogoś kim on nigdy nie był i nie będzie. A właśnie że jego pulchność , zmanierowanie wynikają bardziej z bycia przysłowiowym "pierdołą". Ale właściwie to chyba każdy z Nas osobno w filmie, jak w życiu , patrząc na postaci, ludzi - kreuje swoją indywidualną opinię.
P.S. Z tą gadającą szafą to scena na schodach gdy ludzie przyszli do zamku zabić bestię.