PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164472}
6,1 479  ocen
6,1 10 1 479
Piękna kurtyzana
powrót do forum filmu Piękna kurtyzana

Film całkiem przyjemny i lekki...nieskomplikowana fabuła, dosyć krótki, niestety mało piosenek ale za to wspaniała gra Kareeny. Zaskoczyło mnie pozytywnie to, że w przeciwieństwie do więksości filmów bollywoodzkich o tej tematyce, było zdecydowanie wiecej realizmu, bo z całym szacunkiem ale wątpie aby domy publiczne w Indiach kiedykolwiek wyglądały jak w "Devdasie" czy "Umrao Jaan". Ten pan, który grał główną rolę (proszę wybaczyc, ale ie pamiętam nazwiska) też był niczego sobie. Polecam :)

Edyta713

A to nie jest remake jakiegos francuskiego lub wloskiego filmu ??

ocenił(a) film na 10
Edyta713

O dziwo, wcale fabuła nie jest taka mało skomplikowana. Trzeba się trochę w to wszystko wgryźć. Jak zauważyłam, wszyscy oceniają, że nudny, że coś, że coś, ale pytanie, czy ktokolwiek w ogóle pomyślał trochę głębiej nad zagadnieniem filmu?
Dobrze, że jest mało piosenek. Nie pasują.

ocenił(a) film na 8
KittyTheRipper

Według mnie film bardzo ciekawy. Ja również uważam, iż fabuła filmu wcale nie jest tak prosta jak może się wydawać na pierwszy rzut oka. Absolutnie o filmie nie można powiedzieć, że jest nudny, przeciwnie mnie osobiście film bardzo wciągnął. Dużym plusem tego filmu jest gra aktorska, zarówno Kareeny jak i Rahula. Kareena zagrała swoją postać bardzo realistycznie i choć nie przepadam za nią to muszę przyznać, że w tym filmie bardzo mi się spodobała. Jeśli chodzi o piosenki to bardzo dobrze, że jest ich niewiele, jak dla mnie mogłoby nie być ich wcale, bo po prostu tu nie pasują (ewentualnie tylko i wyłącznie jako tło). Film gorąco polecam.