Piękny umysł

A Beautiful Mind
2001
8,3 514 tys. ocen
8,3 10 1 513863
7,3 60 krytyków
Piękny umysł
powrót do forum filmu Piękny umysł

Pamiętam, jak byłem mały miałem wymyślonego przyjeciala, który mieszkał za drzwiami mojego pokoju ! Z jednej strony bałem się go ale wiedziałem, że nic mi nie zrobi. Czy ktoś kiedyś doświadczył czegoś podobnego ? Z wiekiem postać ta zniknęła (trwało to bardzo krótko). Odnośnie filmu polecam - kapitalny.

P.S. do wszytskich, którzy piszą "schizofremia" - pisze się schizofrenia zapamiętajcie.

muszę wtrącić, że schizofrenia często niszczy życie ludziom którzy mają te chorobę i ludziom wokół..

użytkownik usunięty
amnzji_smak

Ja miałam niewidzialnych przyjaciół. Z jednej strony wiedziałam, że ich nie ma, ale stworzyłam tak fantastyczną i jednocześnie logiczną teorię ich świata, że sama w nich wierzyłam. :) To wszystko chyba dlatego, że nie miałam koleżanek (mama zabraniała mi wychodzić do nich się bawić).

ocenił(a) film na 8
amnzji_smak

Mam zmyślonego przyjaciela od szóstego roku życia (teraz mam szesnaście lat). Nie wygląda, po prostu jest głosem w mojej głowie. Jako dziecko wymyśliłam potwora, który mieszkał w przedpokoju i wyglądał trochę jak klaun, trochę jak denat... I wydawał straszny dźwięk. Była też taka kobieta, którą zdaje się widziałam, lekko mnie prześladowała kiedy byłam mniejsza, ale zniknęła. Miałam też zmyśloną krainę z zamkiem ale pojawił się zły czarodziej i mi ją zabrał i nie mogę tam wrócić ani stworzyć nowego miejsca. Nie sądzę by to była schizofrenia czy inne choroby. Po prostu- dzieciństwo.